Tenisz Blog

Ferreronak, Henmannak és Johanssonnak is csak egy órára volt szüksége Dubaiban

Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero

Thomas Johansson, az Ausztrál nemzetközi bajnokság idei gyõztese csak négy game-t engedett át Albert Costának, míg Tim Henman alig háromnegyed óra alatt “végzett” Omar Bahrouzyannal.

“Elégedett vagyok a teljesítményemmel” – mondta Ferrero, aki nemrég épült fel sérülésébõl. “Nem tudtam játszani az Australian Openen, de elõttem vannak még olyan tornák, mint például Indian Wells és Miami, amelyeken úgy gondolom, jól szerepelhetek majd.”

Ferrero a második fordulóban a marokkói Younes El Aynaoui-val találkozik. Ez lesz a hatodik egymás elleni mérkõzésük, és a mérleg El Aynaoui oldalán van, hiszen Ferreronak eddig még sohasem sikerült gyõznie ellene.

“A Davis Kupában az ötödik szettben veszítettem ellene 6-3-ra. Itt nem olyan gyors a pálya, ellenben az adogatása nagyon gyors és a tenyerese nagyon jó. Mindig jól játszom ellene és egyszer remélem, gyõzni is fogok.” – mondta az optimista Ferrero.

Ferrerohoz hasonlóan Johansson is elégedett volt a tegnapi játékával: “Ausztrália óta nem játszottam ilyen jól. Ez az elsõ meccs, amely igazán kiváló volt. Jó érzés látni, hogy én vagyok az elsõ helyen az ATP Race listán, de ezt meg is kell tartani. A legnagyobb álmom az, hogy részt vehessek Shanghaiban, a Mesterek Tornáján.”

Nem kevesebbet szeretne elérni Tim Henman sem: egyelõre van esélye rá, hiszen jelenleg hetedik helyen tanyázik az ATP Champions Race pontversenyben. “Mindegyik hét jó alkalom, és ez a hét sem különbözik a többitõl.” – mondta Henman, aki eddig sikerrel szerepelt az idei nemzetközi ATP versenyeken.

The Dubai Tennis Championships (Dubai, Egyesült Arab Emírségek, 925,000 dollár, keményborítás).