Connect with us

Hewitt elsõ Mesterszéria-titulusa

Nincs kategorizálva

Hewitt elsõ Mesterszéria-titulusa

Hewittnak sikerült teljes egészében visszatérnie a teniszfolyamba: két szettben legyõzte Tim Henmant a Pacific Life Open döntõjében, párosban a Knowles / Nestor duóé lett a trófea

Lleyton Hewitt: megvan az elsõ

Lleyton Hewitt: megvan az elsõ

Az ausztrál Lleyton Hewittnak van oka az ausztrál zászlóval betakarnia magát: talán jobb formában tért vissza az idei évadba a bárányhimlõbõl való kilábalását követõen (ami a Fed Kupán döntötte ágyba az No. 1-et) mint amit 2001-ben nyújtott. Megnyerte a San José-i ATP torna döntõjét, most pedig az elmúlt héten játszott hat mérkõzésébõl mindössze egy szettet veszített el a 21 éves ausztrál játékos, mégpedig a második fordulóban a román Andrei Pavel ellenében.

„Fenomenálisan játszott” – mondta Henman, aki valójában ki is fáradt az elmúlt hét nagy hajtásában: 30 ki nem kényszerített hibát követett el, s mindössze 7 nyerõ pontja volt. Henman elismerte, hogy nem nyújtotta lejgobb tenisztudását, viszont ellenkezõleg nyilatkozott Hewittról, aki a döntõbe jutásért Pete Samprast, Thomas Enqvistet, Jan-Michael Gambillt, Andrei Pavelt és Carlos Moyat teniszezte ki a tornáról.

„Nagyon keményen dolgoztam, nagyon sok órát töltöttem a pályán amikor csak az ütõt a kezembe tudtam venni a néhány hónapi kihagyásom után – nyilatkozta Hewitt – Aztán úgy játszani, mint ahogyan elõtte, újra fitten visszatérni: nagyszerû érzés.”

A Mesterszéria volt eddig az egyetlen versenysorozat, ami valahogy kimaradt Hewitt életébõl, ellenben a tavalyi Mesterek Tornája (Sydney) döntõjének megnyerése után bebizonyította, hogy igenis itt van a helye. Az ausztrál pályafutása során 14. trófeáját teheti a vitrinbe. És még egy számadat: Hewitt a 41. pozíción volt az ATP Champions Race listán, most viszont feltornázta magát az ötödikre. Henman is felkerült a másodikra a negyedik helyrõl.

Hewitt volt eddig a legfiatalabb játékos, aki az elsõ helyen zárta az évadot: 38-ból 34 mérkõzést nyert meg, s az idén az eddigi három lejátszott tornája közül is sikerült kettõt bezsebelnie.

A párosok döntõjének eredménye:
Mark Knowles / Daniel Nestor – Roger Federer / Max Mirnyi: 6-4, 6-4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top