Tenisz Blog

International Tennis Championships – Delray Beach, Florida

Túl van az elsõ fordulón a húszéves, hetedik helyen kiemelt finn Jarkko Nieminen, akinek nem volt túl sok gondja a selejtezõkbõl jött amerikai Paul Goldstein ellen.
“Elégedett vagyok a mai gyõzelemmel mindannak ellenére, hogy nagyon fújt a szél. Tegnap két órát edzettem és már hozzászoktam.” – modta Nieminen, aki a múlt évi Stockholm Openen tûnt fel igazán, amikor a döntõbe jutás útján olyan neveket gyûjtött be a skalpgyûjteményébe, mint Younes El Aynaoui, Thomas Johansson és Thomas Enqvist.

“Jó érzés az elsõszámú teniszjátékosnak lenni Finnországban, de a tenisz nem tartozik a legkedveltebb sportágak közé. A sí és a többi téli sport a menõ, tradicionális jégkorong-ország vagyunk. Én is hokiztam úgy 12-13 éves koromban.”

Mardy Fish a harmadik játszmában 2-5-rõl kapaszkodott vissza a játékba, hogy azután nyerjen az orosz Andrei Stoliarov ellen. A második fordulóban vagy Jan-Michael Gambill vagy Wayne Arthurs lesz az ellenfele.

Jól szerepelt az elsõ napon a hatodik helyen kiemelt Lars Burgsmuller (Copenhagen Open-bajnok), a francia Anthony Dupuis és Andrei Sa is.

Eredmények az elsõ fordulóból:
Március 4., hétfõ
Egyes, I. forduló
J. Nieminen – P. Goldstein: 6-1, 6-2
A. Dupuis – J. Diaz: 6-4, 6-1
L. Burgsmuller – A. Simoni: 6-2, 4-6, 6-2
A. Sa – M. Verkerk: 6-4, 6-4
M. Russell – S. Koubek: 3-6, 6-3, 6-2
M. Fish – A. Stoliarov: 6-4, 2-6, 7-6(1)
F. Lopez – C. Woodruff: 6-7(4), 6-3, 6-4

Páros, I. forduló
M. Llodra / T. Shimada – G. Etlis / M. Rodriguez: 4-6, 7-5, 10-7 (tie-break)
S. Aspelin / M. Kratzmann – L. Burgsmuller / D. Sanguinetti: 6-3, 6-2