Connect with us

Magyar döntõs a szenior vébén!

Nincs kategorizálva

Magyar döntõs a szenior vébén!

Szentirmay Erzsébet a fináléba jutott az Antalyában zajló veterán tenisz világbajnokságon. A városmajori klub versenyzõje a 80 esztendõsök között a német Uhlmann elleni elõdöntõben mindössze két játékot veszített.

Hatalmas mezõnnyel zajlik a törökországi Club Ali Bey 59 pályás tenisztelepén a veterán korosztályok világvetélkedõje – a 35 év feletti sportolók számára kiírt viadalon több mint félszáz országból csaknem ezer játékos próbált szerencsét.

A tizenöt fõs magyar küldöttség nagy része már befejezte az egyéni küzdelmeket. A férfiaknál Péczely Péter (60 éves korcsoport) jutott a legtovább a 128-as táblán – két nyertes meccs után a 10. kiemelt ausztrál teniszezõ állította meg az egykori fûzfõi éljátékos menetelését.

A hölgyeknél Fridenzi Éva és Fuchs Anna (55) egyaránt a legjobb 16 közé jutásért vívott meccsen kapott ki, akárcsak Károlyi Marianna (60), aki 7. kiemeltként indult, s a 10. kiemelt francia Kirsten elleni 4:6, 6:7 azt jelentette, hogy a csapatban európa-bajnok magyar teniszezõ nem jutott a legjobb nyolc közé. Párosban viszont a Károlyi, Fuchs duó és Fridenzi az osztrák színekben induló Garaguly Zsófia társaként egyaránt az elõdöntõbe jutásért csatázhat.

Balta Rózsa két egyéni számban indult: a 35 évesek mezõnyében a legjobb 16 között esett ki, a 40 éveseknél egy körrel hamarabb búcsúzott.

Egyéniben már csak Szentirmay Erzsébetért szoríthatunk, aki döntõbe jutott a 80 esztendõsök korcsoportjában.

A magyar szenior teniszsport egyik legeredményesebb játékosa, a BSE szakosztályában edzõsködõ egykori I. osztályú teniszezõnõ negyven tornagyõzelmet jegyez a különbözõ korosztályok nemzetközi versenyein egyéniben, párosban, illetve vegyes párosban. Az Európa-bajnokságokon 6 elsõ, 2 második és 7 harmadik helyezést szerzett, a világbajnokságokon eddig három egyéni elõdöntõs helyezés a legjobbja.

Saját rekordját a német Christa Uhlmann elleni csütörtöki elõdöntõ fölényes 6:1, 6:1-es eredménye jóvoltából máris felülírta, s bejutott a vébédöntõbe.

A fináléban a 4. helyen kiemelt magyar hölgy a 2. helyen jegyzett olasz Pinuccia Russo ellen mérkõzik a korosztály világbajnoki címéért.

sportforum.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top