Connect with us

Djokovics idén nagyon bekezdett

ATP

Djokovics idén nagyon bekezdett

Novak Djokovics három játszmában legyőzte Rafael Nadalt az Indian Wells-i fináléban, az év első nagy amerikai tenisztornáján. A szerb 4:6 6:3 6:2-es világelső elleni győzelme után természetesen elégedetten nyilatkozott, de mint mondta, nem akarja túlértékelni sikerét.Djokovics egészen kiemelkedően teljesít 2011-ben: ahol elindult – azaz az Australian Openen, Dubaiban és most Indian Wellsben is –, nyert. Ha azt vesszük, 18 győzelmet számláló sorozatánál Federer 18–3-a nem is olyan rossz, de még imponálóbb, ha hozzátesszük: a svájci ebben az évben mindhárom vereségét Djokovicstól szenvedte el. A szerb emellett Tomás Berdychet is legyőzte már kétszer, Andy Murrayt a melbourne-i fináléban, míg ezúttal Rafael Nadalt is.
A szerb győzelmi szériája a leghosszabb, amit Ivan Lendl 1986-os 25–0-s nyitánya óta produkált férfi játékos. De ha a „tizennyolcasához” hozzáadjuk a Hopman-kupán aratott három győzelmet, illetve a két novemberi Davis-kupa-sikert, akkor már 23-at számlál a szerb „Djoker királysága” – 23 egyaránt komoly téttel bíró mérkőzésen. Legutóbb a londoni ATP-vb elődöntőjében kapott ki Federertől.

„Szeretnék gratulálni Rafának, nagyszerűen szerepelt a tornán. Mindig élvezet vele játszani. Számomra, ő minden idők legjobb játékosa, és egy jó barát is, akinek sok szerencsét kívánok!” – mondta Djokovics spanyol ellenfeléről a meccset követően.
„Gratuláltam neki. Ennél jobban nem lehetséges a szezont kezdeni. Tényleg fantasztikus, szóval a legjobbakat kívánom neki a folytatásra. Veszítettem, de ma az egyik legnagyobbtól kaptam ki” – válaszolt az újságírókon keresztül Nadal Djokovicsnak.

A spanyolnak egyébként nem kell sokat várnia a visszavágásra: ma este Bogotában már bemutató mérkőzést játszik egymás ellen a világelső és a friss világranglista-2.

„Elmondhatatlanul boldog vagyok, azért is, ahogy játszottam, és természetesen az eredmény miatt is. Életem legjobb formájában játszok, de senki sem legyőzhetetlen, én sem” – mondta Djokovics az Indian Wells-i finálét követően.

„Tudom, hogy nagyon hosszú a szezon, ezért nem akarok túl euforikus állapotba kerülni egy győzelem miatt. Most persze kell egy kis ünneplés, de aztán továbblépek ezen” – mondta a döntőt végigkövető 15 000 néző előtt a teniszező. Indian Wells egyébként rekordszámú nézőt vonzott a héten, a helyszínen 350 086-an követték figyelemmel az összecsapásokat.

Djokovicsnak jó esélye van arra, hogy Miamiban is folytassa sorozatát. A tornán, amelyet a vb mellett a leggyakrabban emlegetnek ötödik GS-tornaként. Ám a szakértők már legalább annyira kíváncsiak arra is, hogy mit hoz majd a salakszezon: Nadal mindegyik vörös borításos tornáját megnyerte az elmúlt évben, ahol elindult – Djokovics egyet sem (egy elődöntős versenye volt a legjobb).

„Hiszem, hogy tudok salakon is jól játszani, és ezt már meg is próbáltam néhányszor az elmúlt években – mondta félig viccesen a szerb. – Kettőezer-nyolcban és kettőezer-kilencben is jó salakos szezont tudtam magam mögött, és a Roland Garroson is mindig jól teljesítettem. Ahhoz, hogy ezen a borításon is nagy győzelmeket arathassak, fizikailag nagyon-nagyon jó formában kell lennem.”

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top