Tenisz Blog

Davis-kupa: Csehországban gyõzött és jutott tovább Kazahsztán

A párharcban az utolsó találkozó döntött, ezen Mihail Kukuskin négy szettben gyõzte le Jan Hájeket. Az Ausztria–Franciaország és a Horvátország–Németország párharcban is az ötödik találkozó döntött, mindkét esetben a vendégek javára.

Ostravában a csehek 2:1-es vezetésrõl várták a záró napot, és a világranglista-7. Tomás Berdych feladata lett volna, hogy a 43. Andrej Golubjevet legyõzve továbblõje csapatát. Ám ez nem sikerült, négy szettben kikapott, és jöhetett a Hájek–Kukuskin összecsapás, amelyen a kazah a harmadik szett rövidítésében aratott 10–8-as sikere után 6:0-val húzta be a negyediket.

Zágrábban Marin Cilic révén egyenlítettek a horvátok a németek ellen, ám Ivo Karlovic nem bírt Philipp Petzschnerrel, és így nyertek a vendégek. Hasonló volt a forgatókönyv Bécsben is, Jürgen Melzer egyenlítése után Martin Fischer jó kezdés után végül négy játszmában kapott ki Jérémy Chardytól.

Az amerikaiak Andy Roddicknak köszönhetõen nyertek Chilében (a nyolc párharcból ötön született vendég siker), a világranglista-8. a 165. Paul Capdevile ellen nyert a negyedik mérkõzésen négy játszmában. Roddick mind a 12 olyan mérkõzését megnyerte a Davis-kupában, amelyeken kiharcolhatta a továbbjutást az Egyesült Államok válogatottja.

A NEGYEDDÖNTÕ (július 8–10.) PÁROSÍTÁSA:

Svédország–Szerbia
Argentína–Kazahsztán
Egyesült Államok–Spanyolország
Németország–Franciaország.

NSO