Connect with us

Djokovic-Federer a döntőért

Egyéni

Djokovic-Federer a döntőért

Az Indian Wellsben rendezett tenisztorna elődöntőjében idén már harmadszor találkozik egymással Roger Federer és Novak Djokovic, miután könnyen legyőzték negyeddöntős ellenfeleiket.A két teniszező idén először az ausztrál nyílt teniszbajnokság elödöntőjében találkozott egymással januárban, akkor Novak Djokovics nyert három szettben (7:6 (7-3), 7:5, 6:4), majd végül a döntőben a brit Andy Murrayt legyőzve az év első Grand Slam-tornáját is megnyerte.

A szerb teniszező Dubajban is nyerni tudott a svájci ellen (6:3, 6:3), de azóta mindkét játékos jó formában játszik. Azt Indian Wells-i torna negyeddöntőben mindkét versenyző könnyen jutott tovább: a szerb teniszező a tizennyolcadikként kiemelt francia Richard Gasquet-t búcsúztatta 6:2, 6:4-gyel, Federer pedig honfitársát, a svájci Stanislaw Wawrinkát győzte le 6:3, 6:4-re.

Gasquet gratulál Djokovicsnak

“Nehéz meccsre számítottam Stannel, mert elég jól ismerjük már egymás játékát – mondta a meccs után Federer páros partneréről, akivel együtt a Rafael Nadal – Marc López kettőst ejtették ki a páros verseny elődöntőjében. – Most párosban elég jók vagyunk itt, ezért nem is volt valami nagy öröm kiütni őt az egyes küzdelmeiből. Tettem, amit tennem kellett.”

A Djokovics elleni összecsapás miatt sem aggódik. “Minden meccs ugyanolyan fontos. Én csak kimegyek a pályára és jól akarok játszani. Az utóbbi két meccsünkön ez sajnos nem jött össze, de remélem, most végre fordul a kocka.”

A szombat elődöntő fontosságát jól mutatja, hogy Djokovics győzelme esetén helyet cserélnének az ATP-világranglistán, azaz ő feljönne a második helyre, Federer pedig egyel lejjebb csúszna.

“Az utóbbi három hónap eddig a legjobb időszak volt a pályafutásomban – mondta a szerb teniszező. – A Grand Slam- és Davis Kupa-győzelem után Indian Wells-ben is jól megy a játék. Tartani akarom ezt a szintet.”

A formán ez nem múlik. “Hihetetlen returnjei vannak, szerintem ebben ő a legjobb a világon – mondta róla Gasquet. – Jobb, mint Federer és Nadal. Nem volt könnyű hozni még a saját szerváimat sem, pedig abban jó vagyok. Ezért tudott annyiszor megtörni.”

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:

Novak Đjokovics – Roger Federer

Rafael Nadal – Juan Martín del Potro

Kommentek

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top