Connect with us

Djokovics a tornagyőztes Indian Wellsben

Egyéni

Djokovics a tornagyőztes Indian Wellsben

Novak Djokovics folytatta pazar sorozatát és Rafael Nadal döntőbeli legyőzésével megnyerte a tornát Indian Wellsben. A harmadik helyen kiemelt szerb teniszező szetthátrányból fordítva verte meg a világelső spanyolt.

A mérkőzésen Djokovics adogathatott – elődöntőbeli sikere Roger Federer ellen azt jelentette, hogy hétfőtől megelőzi a svájci riválist a világranglistán és a második helyre lép előre –, és mindjárt hozta is szervajátékát. A folytatásban 2:2-ig egyikük sem hibázott, akkor viszont három bréklabdához jutott Nadal, aki végül nagy erőket mozgósítva, az ötödik lehetőségből csak elnyerte ellenfele adogatását.

Nem sokáig élvezhette azonban helyzeti előnyét, a szerb rögtön visszabrékelte. Az adok-kapok megtetszhetett a spanyolnak, aki irányította a játékot az akkor még kicsit visszafogottnak és néhány erőteljes pörgetésnél zavarban lévő Djokovics ellen, és újfent elnyerte a szerb szervajátékát. Miután a sajátját hozta, elérhető közelségbe került az első szett, amelyet végül egy nullra megnyert gémmel húzott be. Az első szett 48 percig tartott, a játékosok sokszor gyorsították a játékot, amibe belefért pár hiba is.

A második játszmában 2:2-ig megint mindent „simán” ment, mindenki hozta a saját adogatását. Annyit emlékeztetőül jegyezzünk meg, a spanyol kétszer is nullra nyert úgy, hogy közben egyik első szervája sem volt jó! Döntőnek bizonyult, hogy a saját tempóját nem bíró Nadal játéka a játszma közepén kissé szétesett. Erre jól érzett rá Djokovics, aki kétszer is elvette ellenfele szerváját – még az is belefért, hogy közben a sajátját meg odaadta ellenfelének –, így hatvan perces játszmával, az ötödik játszmalabdából egyenlített.

A harmadik szett macska-egér párharchoz hasonlított, nem egyenrangú felekként küzdöttek a pályán a klasszisok. Nadal lelkileg és fizikailag is szenvedett, csupán egy-egy felvillanásra futotta az erejéből, Djokovics viszont egyre nagyobb önbizalommal ütött és valósággal lemosta a pályáról a világelsőt, akinek esélyt nem adott a kiélezett küzdelemre, de még a tisztes vereségre sem. Az utolsó tizenhárom adogatójáték közül tízet nyert meg Djokovics.

A két sportági nagyágyú 24. alkalommal mérkőzött meg egymással, Djokovics nyolcadszor nyert. A szerb kiválóság harmadik idei tornáját húzta be – az Australian Open és Dubai után –, tulajdonképpen csak annyit, amennyit részt vett. A mérlege így roppant impozáns, hiszen tizenhárom győztes találkozót találhatunk a statisztikájában. Vesztest idén még egyetlen egyet sem. Pályafutása során pedig már a 21. tornasikerénél jár. A 2008-as tornagyőztes legyőzte a 2007-ben és 2009-ben első spanyolt – Nadal 2007-ben éppen Djokovicsot múlta felül két szettben –, így hozzá hasonlóan már a szerb is második sikerét aratta Indian Wellsben.

NSO

INDIAN WELLS, ATP 1000-ES TORNA (3 645 000, kemény pálya)

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ:

Djokovic (szerb, 3.)-Nadal (spanyol, 1.)  4:6, 6:3, 6:2

Kommentek

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top