Tenisz Blog

Nadal, Federer, Djokovics és Murray párosban is szembe kerülhetnek

Az amerikai közönség legnagyobb örömére “nagyágyúk” indultak el párosban is az Indian Wellsben zajló férfi tenisztornán. Rafael Nadal és Marc Lopez, akik tavaly megnyerték ezt a páros versenyt, idén pedig egyelőre veretlenek (Dohában tornát nyertek), a negyeddöntőben 7:5, 6:7, 10:7-re kerekedtek felül a cseh-ausztrál Lukas Dlouhy és Paul Hanley elleni mérkőzésen, melynek illusztris vendége, a Lakers spanyol sztárja, Pau Gasol volt. A spanyoloknak éppen Roger Federer és Stanislas Wawrinka lehet következő ellenfelük, amennyiben a svájciaknak sikerül legyőzniük a bahamai Mark Knowles és szlovák Michal Mertinak alkotta párost.

Született egy nagy meglepetés: az első ízben együtt párosozó ukrán Alekszandr Dolgopolov és belga Xavier Malisse legyőzte az első helyen kiemelt amerikai Bob Bryant és Mike Bryant. A fivérek az Australian Open megnyerése óta másodízben esnek ki egy ATP-torna elején. A következő ellenfél is testvérpár, Andy és Jamie Murray lesz.

Párosban is versenyben van még az egyéni verseny harmadik kiemeltje: a szerb páros, Novak Djokovic és Viktor Troicki az indiai Bopanna/Qureshi párossal küzd a négy közé jutásért.