Tenisz Blog

Szávay a jövõ héten Indian Wellsben tér vissza

„Úgy érzem, teljesen sérülésmentes vagyok, már alig várom, hogy ismét versenyezhessek – mondta az MTI-nek elutazása elõtt a világranglistán 40. magyar teniszezõ. – Nagyon bízom abban, hogy jó lesz a sorsolásom, mert a sportág elitje indul a viadalon. Szerencsére a legjobbakat az elsõ körben elkerülöm, mert õk erõnyerõk a nyitó fordulóban.”

Szávay hát- és gerincproblémái miatt szinte a teljes tavalyi évet fájdalomcsillapítókkal játszotta végig, s ezért döntött úgy, hogy nem indul az idei elsõ Grand Slam-viadalon, az Australian Openen és a Fed-kupában sem versenyez.

Az Indian Wells-i versenyen szinte a teljes nõi (és férfi) élvonal pályára lép: az elsõ helyen a ranglista éllovasát, a dán Caroline Wozniackit emelték ki, az orosz Vera Zvonarjova a második és az ausztrál nyílt bajnokság gyõztese, a belga Kim Clijsters a harmadik.

A tornán Szávay mellett ott lesz a fõtáblán az utóbbi idõben sikert sikerre halmozó, másodvirágzását élõ Arn Gréta is. Arn az idén már nyert egy tornát Aucklandben, majd a múlt héten negyeddöntõs volt Acapulcóban, szerdán pedig Monterreyben bejutott a legjobb nyolc közé.

NSO