Tenisz Blog

Szávay két szettben kikapott Klejbanovától Indian Wellsben

Fordulatos elsõ szettet játszott Szávay Ágnes, aki az Indian Wells-i torna 2. fordulójában a 22. helyen kiemelt Alisza Klejbanovával találkozott.

A magyar játékos 2:1-nél bukta el elõször szervajátékát, ezt követõen azonban visszabrékelt, és egyenlített, de 4:3-nál ismét elveszítette adogatását, így alig több mint harminc perc alatt Klejbanova már a szett megnyeréséért adogathatott. Az orosz nem is hibázott, 6:3-ra nyerte meg a játszmát.

A második játszmában Szávay Ágnes kezdte az adogatást, és hihetetlen nagy nehézségek árán hozta szervagémjét, három bréklabdát is hárítva. Ez talán lendületet is adott a magyar teniszezõnek, aki rögtön el is vette Klejbanova adogatását. Ebbõl szépen meg tudott élni hét adogatójáték erejéig, és 5:2-höz érve kifejezetten elérhetõ közelségbe került a döntõ játszma. Ebbõl azonban semmi sem lett…

Az orosz úgy hozta az adogatását, hogy hárította Szávay bréklabdáját, majd azt követõen rögtön elvette ellenfele szerváját. Sajátját pediglen hozta, így megfogta a veszett fejsze nyelét. Majd két marokra fogta, és jól lesújtott vele!

Ismét bebrékelte Szávayt, majd immáron a mérkõzésért adogathatott. A magyar összekapta ugyan magát, volt labdája a rövidítéshez, de a sokadik egyenlõ, majd elõny után Klejbanováé lett a döntõ pont, egyszersmind az 1 óra 41 percig tartó mérkõzés.

NSO