Connect with us

Arn Gréta feladta mérkőzését Estorilban

Egyéni

Arn Gréta feladta mérkőzését Estorilban

Arn Gréta szetthátrányban, a második játszma elején feladta az Anabel Medina Garrigues elleni mérkőzését az Estorilban zajló salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében.

Arn Grétának eddig nem sok sikerélményben volt része Anabel Medina Garrigues ellen, hiszen az ezt megelőző két összecsapásukon még szettet sem tudott nyerni (2008-ban Fezben 6:3, 7:6-ra, tavaly Budapesten pedig 7:5, 6:3-ra győzött a spanyol).

Most sem kezdődött jól a találkozó, Arnnak az első játékban rögtön hat bréklabdával kellett szembenéznie, és az utolsót már nem tudta hárítani.

Nem tűnt végzetesnek a dolog, rögtön visszabrékelt, majd labdái voltak a 2:1-es vezetéshez, ám egyikkel sem tudott élni, lendületbe jött ellenfele pedig gyorsan elhúzott 5:1-re. Az első szett ezzel el is úszott, 51 perc alatt 6:2-re nyerte meg Medina Garrigues, aki 13 hellyel található hátrébb a világranglistán, mint Arn, aki a negyvennyolcadik.

Ezt követően már sajnos nem tartott sokáig a mérkőzés, mivel Arn Gréta – aki már az első szett elején is ápolást kért – a második játszma első játéka után feladta a mérkőzést. A 32 éves magyar játékos március 10-én az Indian Wells-i tornán is hasonló módon búcsúzott. Akkor a bal térdében elrepedt a porckorong, most a combjával akadt problémája.

„Meghúzódott a bal belső combizmom. Már a vasárnapi edzésem után éreztem, de nem szóltam senkinek, még az edzőmnek sem, megpróbáltam egyedül megoldani a problémát. Nem sikerült… Már eleve bekötött lábbal kezdtem Medina Garrigues ellen, aztán az első gémben egy csúszás után még jobban fájt. Kikértem az ápolást, próbáltam óvatosan játszani, de salakon egy spanyol ellen nem lehet. A második szett elején már nem bírtam tovább” – mondta Arn Gréta a Nemzeti Sportnak. Egyelőre nem tudni, mikorra épül fel, de reményei szerint indulhat a szombaton kezdődő madridi WTA-tornán.

ESTORIL, WTA-TORNA (220 000 dollár, salak)

EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:

Medina Garrigues (spanyol)–Arn (magyar, 8.) 6:2, 1:0-nál Arn feladta

Klejbanova (orosz, 1.)–Johansson (francia) 5:7, 6:3, 6:2

Kudrjavceva (orosz)–Oprandi (olasz) 6:4, 7:6

Gajdosova (ausztrál, 2.)–Dellacqua (ausztrál) 6:2, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top