Connect with us

Melzer kiejtette Federert Monte-Carlóban

ATP

Melzer kiejtette Federert Monte-Carlóban

Roger Federer meglepetésre nem jutott be a legjobb négy közé a Monte-Carlóban zajló salakpályás tenisztornán, miután a negyeddöntőben 6:4, 6:4-re kikapott az osztrák Jürgen Melzertől.Az egymás elleni mérkőzéseik alapján Federernek nem lehetett félnivalója, hiszen mindháromszor legyőzte a balkezes osztrákot, bár az is igaz, hogy salakon még nem találkoztak.

Az első játék után Melzer rögtön orvosi segítséget vett igénybe (úgy tűnt, a nyakával van problémája), ám az ápolás után 0:30-ról hozta az adogatását, 2:2-nél pedig elvette Federer szerváját.

Előnyét végig is tudta vinni: a svájcinak hiába volt lehetősége 5:4-nél visszabrékelni, nem élt vele, így első alkalommal szettet vesztett vele egykorú riválisával szemben.

A második játszma hasonlóképp alakult, ebben Federer 1:1-nél bukta el a szervajátékát, ő viszont fogadóként továbbra sem tudott játékot nyerni (hét bréklabdát hagyott kihasználatlanul a mérkőzésen, 4:3-nál Melzer közel tíz perc alatt tudta csak hozni az adogatását).

A jövő hónapban a 30. születésnapját ünneplő osztrák több nyerőt ütött, kevesebb önhibája volt, így elmondható, hogy teljesen megérdemelten verte meg a világranglista harmadik helyezettjét. Az elődöntőben David Ferrer vár rá, aki szintén két játszmában jutott túl Viktor Troickin.

MONTE-CARLO, ATP 1000-ES TORNA (2 227 500 euró, salak)

EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:

Ferrer (spanyol, 4.)–Troicki (szerb, 11.)  6:3, 6:3

Melzer (osztrák, 7.)–Federer (svájci, 2.) 6:4, 6:4

Több innen: ATP

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top