Connect with us

Arn a negyeddöntőben Rómában

Egyéni

Arn a negyeddöntőben Rómában

Arn Gréta vert helyzetből, mérkőzéslabdákat hárítva 3 óra 11 perc alatt 3:6, 7:6 (7-3), 7:6 (7-3)-ra legyőzte az orosz Jelena Vesznyinát a római salakpályás tenisztorna női versenyének csütörtöki nyolcaddöntőjében, és a nyolc közé jutott.

Egy orosz (Szvetlana Kuznyecova) és egy olasz (Alberta Brianti) legyőzése után újabb orosz játékos, Jelena Vesznyina várt Arn Grétára. A két teniszező most csapott össze egymással először.

Arn győzelme esetén a nyolc közé jutás mellett azt is elérhette, hogy – Szávay Ágnest megelőzve – a legmagasabban jegyzett magyar legyen a világranglistán. Nem kezdett rosszul, az első játszmában brékelőnnyel vezetett 2:1-re, ezután azonban sorozatban négy játék lett Vesznyináé, és 2:5-ről már nem volt visszaút.

Nem indult jól a második szett, hiszen Arn elvesztette az adogatását, és bár ez salakon, női meccsen nem feltétlenül jelent tragédiát, úgy tűnt, ez végzetes lehet. Szerencsére azonban nem így lett, Vesznyina hiába jutott el magabiztos játékkal 5:3-ig, itt fordult a kocka, és 6:5-nél már Arnnak voltak szettlabdái. Ezekkel ugyan nem tudott élni, ám a rövidítést viszonylag simán megnyerte, így majdnem kétórányi játék után jöhetett a döntő játszma.

Kuznyecova ellen – amikor négy meccslabdával nézett szembe sikeresen – 203 percig volt a pályán, és ezt elmondása szerint még a Brianti elleni találkozó után is érezte a lábában, így a fáradtsággal is meg kellett küzdenie. Ezzel, mármint a küzdeni tudással és az idegeivel nem volt problémája, hiszen előbb 1:3-ról, majd 3:5-ről jött vissza, két mérkőzéslabdát is hárítva, majd 5:6-nál is sikerrel szervált a mérkőzésben maradásért.

Déja vu érzése lehetett, hiszen Kuznyecova ellen is rövidítésben dőlt el a harmadik játszma. A kimenetel is hasonló volt, annyi különbséggel, hogy most nem 11–9-re, hanem 7–3-ra hozta a tie-breaket és ezzel a meccset – ezúttal 190 perc alatt.

Arn Gréta ellenfele a negyeddöntőben az Australian Openen az idén döntőt játszó kínai Li Na lesz.

nemzetisport.hu

RÓMA, WTA-TORNA (2 050 000 dollár, salak)

EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:

Arn (magyar)–Vesznyina (orosz) 3:6, 7:6, 7:6

Li Na (kínai, 4.)–Gajdosova (ausztrál) 6:2, 6:1

Stosur (ausztrál, 6.)–Hercog (szlovén) 6:3, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top