Connect with us

Arn Gréta búcsúzott Párizsban

Egyéni

Arn Gréta búcsúzott Párizsban

Arn Gréta két sima játszmában kikapott a cseh Petra Kvitovától a francia nyílt teniszbajnokság hétfői versenynapján. A mérkőzés egy óra tizenegy percig tartott.

Az esélyek nem sok jót ígértek Arnak, ami aztán a gyakorlatban sajnos be is igazolódott. Kvitová a 71 percig tartó ütközetben végig nagyobb sebességgel és erővel játszott, ezzel egészen egyszerűen felőrölte a magyar rivális ellenállását.

Az első játszmát a cseh saját adogatásának megnyerésével kezdte, majd két brékkel folytatta, közben ismét hozta a sajátját, 4:0 után nem sok esélye maradt Arnak a bravúrra. Végül 5:0 után harmadszorra már csak behúzta saját szervagémjét, és egy bréket odapörkölt a játszmagyőzelem kapujában megtorpanó Kvitovának, de a cseh kapcsolt és újabb brékkel befejezte a játszmát.

A második szettben 2:1-ig mindenki hozta a saját adogatását, aztán Kvitova ismét előhúzott a tarsolyból két bréket, közben pedig a sajátját is megnyerte, így 5:1 után már a mérkőzésért adogathatott. Gyorsan összehozott magának két mérkőzéslabdát, azokat azonban Arn még hárította, de a harmadiknál már hosszút ütött a magyar, ezzel ért véget a találkozó.

A mérkőzésen mindkét játékos két-két ászt ütött, de amíg Arnnak nyolc nyerő ütése volt, addig Kvitovának harminc. A kettős hibák külön versenyében Arn lett a jobb – sajnos 5–3-ra vitte el a pálmát ebben a mutatóban –, miként a ki nem kényszerített hibákban is, ahol a magyar 17-jével szemben a cseh 27-tel zárt, igaz, messze nem ezeken múlt a meccs.

nemzetisport.hu

ROLAND GARROS, GRAND SLAM TORNA (16 807 400 euró, salak)

NŐI EGYES, 1. FORDULÓ :

Kvitová (cseh, 9.)–Arn 6:2, 6:1

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top