Connect with us

Federer és Fognini is negyeddöntős

ATP

Federer és Fognini is negyeddöntős

Roger Federer könnyedén, Fabio Fognini viszont jóval nehezebben jutott be a negyeddöntőbe a Francia nemzetközi teniszbajnokságon.

Mindkét svájci magabiztosan kezdett adogatni, semmire hozták szervajátékukat a meccs elején, de Roger Federernek hamar sikerült megszereznie a brékelőnyt, s ezután már meg sem állt, 6:3-ra megnyerte az első játszmát. Ez nem jelentett jót Wawrinka számára, ő ugyanis még sosem nyert meccset Federer ellen, amikor elveszítette az első szettet.

A második játszmában is csak 1:1-ig tartotta a lépést Wawrinka, ezután viszont már csak egy gémet sikerült megnyernie, 57 perc telt el a meccsből, és már csupán egy szettre volt Federer a győzelemtől. A harmadik helyen kiemelt 2009-es győztes sokkal több nyerőt ütött, és a második adogatásaival is jóval hatékonyabb volt, mint ellenfele.

A harmadik szettre feljavult Wawrinka játéka, rögtön elvette honfitársa adogatását, és 3:0-ra is elhúzott. Federer visszavette azonban az elveszített adogatójátékot, kiegyenlített, majd talán a legjobbkor, 5:5-nél brékelt, és végül 7:5-re nyerte a szettet. Még két óra sem kellett Federer negyeddöntőbe jutásához, a nyolc között a Ferrer–Monfils párharc győztesével találkozik majd.

Óriási csata alakult ki a Fabio Fognini– Albert Montanés mérkőzésen. Az olasz és a spanyol teniszező felváltva nyerte a szetteket, az ötödik játszmában pedig fej fej mellett haladtak. Annyi volt csak biztos, hogy mindkét játékos pályafutása legjobb eredményét érheti el Grand Slam-tornán, hiszen eddig egyiküknek sem sikerült a legjobb nyolc közé jutni. Döntő szett 9:9-nél Fognininek sikerült elvennie Montanés adogatását, és akkor sem remegett meg a keze, amikor a meccsért szervált, így 4 óra 22 perces csatában bejutott a legjobb nyolc közé. Következő ellenfele a Richard Gasquet–Novak Djokovics mérkőzés győztese lesz majd.

nemzetisport.hu


ROLAND GARROS, GRAND SLAM TORNA (16 807 400 euró, salak)

FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:

Federer (svájci, 3.)–Wawrinka (svájci, 14.) 6:3, 6:2, 7:5

Fognini (olasz)–Montanés (spanyol) 4:6, 6:4, 3:6, 6:3, 11:9
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top