Connect with us

Gasquet kiejtette Federert Rómában

ATP

Gasquet kiejtette Federert Rómában

A 16. helyen kiemelt francia Richard Gasquet szetthátrányból fordítva, 4:6, 7:6, 7:6-ra győzött Roger Federer ellen a római ATP-torna nyolcaddöntőjében.

Gasquet-nak pályafutása során eddig egyszer sikerült legyőznie a svájci Roger Federert, még 2005-ben Monte Carlóban. Most szintén salakon próbálkozott – nyolc sikertelen kísérlet után –, és 2 óra 37 perc alatt sikerült a bravúr.

Az első szettet 6:4-re nyerte a korábbi világelső, és a második szettben 2:2-nél még Federernek sikerült elvennie ellenfele adogatását, ekkor úgy tűnt, a svájci simán megnyerheti a meccset, 4:3-nál viszont Gasquet visszabrékelt. Ezután fej-fej mellett haladtak a felek, a rövidítésben viszont csak két pontra volt képes a világranglista-3..

A döntő játszmában mindkét teniszező odafigyelt adogatójátékára – még bréklabdáig sem jutottak a játékosok –, és igen magas színvonalú teniszt láthattak a szurkolók. Federer szinte megállíthatatlan volt első szervái után, ilyen esetekben 95 százalékban övé volt a pont, Gasquet viszont a második szervák utáni pontokat is remek hatékonysággal húzta be.

Federer 47 nyerő ütéssel zárta a meccset, 30 ki nem kényszerített hibája viszont soknak bizonyult. A döntő szettben tehát ismét rövidítésre került sor, melyben újfent a francia játékos bizonyult jobbnak, így karrierje során másodszor – és 2005 óta először – legyőzte Roger Federert. A francia következő ellenfele a finn Jarkko Nieminent búcsúztató cseh Tomás Berdych lesz.

A 11. helyen kiemelt amerikai Mardy Fish 7:6, 6:3-ra kikapott a horvát Marin Cilictől, így búcsúzott a római ATP-torna további küzdelmeitől.

nemzetisport.hu

RÓMA, ATP 1000-ES TORNA (2 227 500 euró, salak)

EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:

Gasquet (francia, 16.)–Federer (svájci, 3.) 4:6, 7:6, 7:6

Cilic (horvát)–Fish (amerikai, 11.) 7:6, 6:3

Berdych (cseh, 7.)–J. Nieminen (finn) 6:2, 6:7, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top