Connect with us

Nadal megizzadt Lorenzi ellen, de továbbment

ATP

Nadal megizzadt Lorenzi ellen, de továbbment

Rafael Nadal két szetten keresztül csak szenvedett a világranglista 148. helyén álló Paolo Lorenzi ellen a Rómában zajló salakpályás teniszverseny férfi egyesének 2. fordulójában, végül azonban 6:7, 6:4, 6:0-ra győzni tudott.

A selejtezőből érkező Lorenzi mindössze a 148. helyen áll a világranglistán, ám a brazil Thomaz Bellucci (22.) két játszmában történő legyőzése (az első fordulóban) már mutatta, hogy igencsak felszívta magát a hazai tornára a római születésű játékos, aki öt évvel idősebb Nadalnál, ám profi pályafutását így is a spanyolnál két évvel később, 2003-ban kezdte.

A civilben sebészként dolgozó, Fiorentina-szurkoló Lorenzi a világelső ellen sem megszeppenve játszott, és bár először ő vesztette el az adogatójátékát (3:2-nél), azt rögtön vissza is vette. Az olasz közönség igazán akkor jött tűzbe, amikor a hálónál nagyszerűen dolgozó, remek erőben lévő Lorenzi kiharcolta a rövidítést az első játszma végén, majd 7:5-re megnyerte azt.

Nadal 37 mérkőzést számláló salakos győzelmi sorozata az előző, Djokovics ellen vívott madridi találkozóján szakadt meg, és bizony össze kellett szednie magát, hogy ne szenvedjen el egy újabb, sokkal kellemetlenebb vereséget is.

Ennek megfelelően a második szettet egyből brékkel kezdte, ám 29 éves ellenfelének kedvét ez sem vette el, továbbra sem akart elfáradni, és 3:3-nál utolérte Nadalt. Hiába, mert 4:4-nél ismét elbukta az adogatását, és bár volt esélye visszajönni, Nadal kiszerválta a szettet.

Ezzel pedig már megtörte Lorenzi ellenállását, a döntő játszmában ugyanis csak egy játékos volt a pályán. Nadal végleg lecsendesítette a római közönséget, és 6:0-val lezárta a találkozót.

Novak Djokovics közel sem izzadt meg ennyire, a lengyel Lukasz Kubotot 68 perc alatt 6:0, 6:3-ra győzte le.

nemzetisport.hu

RÓMA, ATP 1000-ES TORNA (2 227 500 euró, salak)

FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ:

Nadal (spanyol, 1.)–Lorenzi (olasz) 6:7, 6:4, 6:0

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top