Connect with us

Nadal szetthátrányból verte Federert Madridban

ATP

Nadal szetthátrányból verte Federert Madridban

Roger Federer ugyan megnyerte az első játszmát Rafael Nadal ellen a madridi férfi tenisztorna elődöntőjében, ám a folytatásban a spanyol világelső dominált, és 5:7, 6:1, 6:3-ra megnyerte a találkozót a svájci ellen.

A Federer–Nadal rivalizálás történetét ismerve alapvetően mindig kiélezett összecsapásra számít a teniszrajongó, de ha tudjuk, hogy a játék salakon folyik, akkor mindig egyértelmű, hogy a spanyol számít esélyesebbnek, hiszen a vörös borításon csak kétszer (2007: Hamburg, 2009: Madrid) nem a mallorcai győzött a máig lejátszott 12 mérkőzésen.

Érdekesség, hogy a legutóbbi két madridi torna fináléját egyaránt Federer és Nadal játszotta, előbb meglepetésre a svájci győzött, egy éve viszont visszavágott a jelenlegi világelső. Novak Djokovics előretörésével és a kiemelés változásával ezúttal viszont már az elődöntőben összefutottak a felek, és ismét érdekes csatát vívtak.

A két játékos – szokásával ellentétben – kifejezetten sok esélyt adott egymásnak az adogatásoknál: mindketten öt-öt bréklabdához juttatták a másikat, ám az első szett végén – hajrábeli pontosabb játékával – az egyébként sokkal gyengébben adogató, de első szerváit jobban kihasználó Federer jutott előnybe (7:5).

Nadal mintha megorrolt volna, hogy tőle játszmát vehetnek el salakon, a második játszmában elképesztő játékot mutatott be, és állva hagyta ellenfelét. Federer hiába igyekezett még a hálóhoz is többször felfutni, nem találta a spanyol pörgetéseinek ellenszerét, aki így 6:1-gyel egyenlített.

A harmadik szett eleje már szorosabban alakult, ám 2:1-es Nadal-vezetésnél a spanyol elképesztően kontrázott meg egy rövidítést és jutott brékponthoz, amelyet aztán ki is használt, így lépéselőnybe került.

Kitűnő játékot hozott a folytatás, mindkét fél részéről nagyszerű pontokkal, Nadal viszont ekkor már nem engedett lélektani előnyéből, és 6:3-ra megnyerte a szettet, így bejutott a fináléba, esélyt teremtve arra, hogy újabb csúcsfinálét láthasson a madridi publikum közte és Novak Djokovics között.

A mallorcai a fináléban revánsot vehet Indian Wells-i és miami vereségéért Novak Djokovicson, amennyiben a szerb legyőzi az esti programban a brazil Thomaz Belluccit.

MADRID, ATP 1000-ES TORNA (2 835 000 euró, salak)

EGYES, ELŐDÖNTŐ:

Nadal (spanyol, 1.)–Federer (svájci, 3.) 5:7, 6:1, 6:3

Több innen: ATP

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top