Connect with us

Schiavone nyolcaddöntős, Stosur búcsúzott

Egyéni

Schiavone nyolcaddöntős, Stosur búcsúzott

A nőknél a címvédő Francesca Schiavone kínai ellenfele, Peng Su-aj feladta a mérkőzést, így az olasz teniszező lépett tovább. Meglepetésre a tavalyi döntős Samantha Stosur kikapott az argentin Gisela Dulkótól.

Schiavone megnyerte az első szettet Peng Su-aj ellen, majd a másodikban a kínai teniszező légzési panaszokra hivatkozva 2:1-es vezetésénél feladta a találkozót.

Az ötödik helyen kiemelt olasznak nem lesz könnyű dolga a nyolcaddöntőben: a tizedik helyen rangsorolt Jelena Jankoviccsal csap össze.

Utóbbi a harmadik fordulóban az amerikai Bethanie Mattek-Sandsot búcsúztatta, méghozzá meggyőző produkcióval: mindkét szettben kétszer vette el ellenfele adogatását, míg az amerikainak ugyanerre esélyt sem adott.

A statisztikák a szerb teniszező mellett szólnak: Jankovics az előző négy Garroson háromszor elődöntőbe került, míg a Schiavone elleni négy összecsapásából hármat megnyert.

Meglepetésre a világranglistán 51. Gisela Dulko három szettben felülmúlta a tavalyi finálista Samantha Stosurt. Az argentin az első játszmában 5:2-re is elhúzott, majd több szettlabdát elrontott, azonban a sokat hibázó ausztrál megkönnyítette a dolgát.

A második szett megnyerése után Stosur már 4:2-re is vezetett a döntő felvonásban, csakhogy rengeteg ki nem kényszerített hibát vétett, így Dulko fordítani tudott és megnyerte a találkozót – azaz 2006 után pályafutása során másodszor jutott be a Roland Garros nyolcaddöntőjébe.

ROLAND GARROS, GRAND SLAM TORNA (17 520 000 euró, salak)

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ:

Kuznyecova (orosz, 13.)–Marino (kanadai) 6:0, 6:4

Dulko (argentin)–Stosur (ausztrál, 8.) 6:4, 1:6, 6:3

Jankovics (szerb, 10.)–Mattek (amerikai) 6:2, 6:2

Schiavone (olasz, 5.)–Peng Su-aj (kínai, 29.) 6:3, 1:2-nél Peng Su-aj feladta

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top