Connect with us

Kvitová a döntőben

Egyéni

Kvitová a döntőben

A nyolcadik helyen kiemelt cseh teniszező tavaly az elödöntőben búcsúzott Wimbledonban, idén viszont Azarenka legyőzésével sikerült a fináléba kerülnie.

Az angol nyílt teniszbajnokság női egyes küzdelmeiben már az elődöntőket rendezik csütörtökön, az első mérkőzésen a cseh Petra Kvitova és a fehérorosz Victoria Azarenka találkozott egymással.

A cseh hölgy parádésan kezdte a mérkőzést, folyamatosan diktálta a tempót, és ellenfelénél jóval több nyerő ütése volt. Mindez két bréket is eredményezett, Kvitova magabiztosan, 6:1-re behúzta az első szettet.

A második játszmában is a torna nyolcadik kiemeltje próbálkozott nyerő ütésekkel, de mivel ezek közé több hiba is becsúszott, a biztonságra törekvő Azarenkának sikerült a maga javára fordítania a szettet (6:3).

A harmadik játszma döntött a továbbjutóról,  Kvitova “agresszivitása” pedig kifizetődött. A cseh brékelőnybe került, 5:2-nél pedig még egyszer elvette a negyedik helyen kiemelt Azarenka adogatását, így megnyerte a mérkőzést is.

A 21 éves Kvitova pályafutása során először került Grand Slam-torna döntőjébe, ahol a Sarapova-Lisicki mérkőzés győztese lesz az ellenfele.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (14 600 000 font, fű)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Kvitová (cseh, 9.)–Azarenka (fehérorosz, 4.) 6:1, 3:6, 6:2

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top