Connect with us

Sarapova két játékot veszítve győzött

Egyéni

Sarapova két játékot veszítve győzött

Két sima szettben, 6:1, 6:1-re győzött Marija Sarapova a Dominika Cibulková elleni negyeddöntőn a wimbledoni teniszbajnokságon. A 2004-es wimbledoni bajnok teniszező Sabine Lisickivel mérkőzik a fináléba kerülésért.

Az első szettben rögtön a harmadik gémben lebrékelte ellenfelét Sarapova, majd az ötödik játékban ezt ismét megtette, így 4:1-re meglépett. Saját adogatásának behúzása után Cibulková szervált a játszmában maradásért.

Ez azonban nem sikerült túl jól a szlovák játékosnak, ugyanis orosz ellenfele három szettlabdához jutott. Az elsőnél rögtön hibázott is Cibulková, így Sarapova 6:1-re nyerte a játszmát – mindössze 27 perc alatt.

A második szett második játékában ismét elvette ellenfele adogatását Sarapova, majd a harmadik gémben Cibulková visszabrékelt, így 2:1-re felkapaszkodott.

Ezután Sarapova zsinórban négy játékot nyerve 6:1-re megnyerte a második játszmát is, ezzel bejutott az elődöntőbe, ahol a német Sabine Lisickivel mérkőzik.

Sarapova legutóbbi két mérkőzését elbukta Cibulková ellen, 2008 után azonban ismét felülmúlta a szlovák teniszezőt.

Az első szettben kezében tartotta az irányítást Kvitová, 5:1-nél azonban kicsit megtorpant, Pironkova pedig 5:3-ra zárkózott. A kilencedik gémet azonban simán nyerte a cseh teniszező, így közel félóra alatt behúzta az első szettet.

A második játszmában kissé javult Pironkova játéka, 6:6-nál következhetett a rövidítés. Ebben 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, ekkor azonban a cseh teniszező rontott, így a bolgár lány jutott szettlabdához, melyet ki is használt, így egyenlített.

A döntő szett első játékában bréklabdához jutott Kvitová, Pironkova ekkor kettőshibát vétett, így a cseh teniszező 2:0-ra vezetett. Ezután végig a kezében tartotta az irányítást, és 6:2-re behúzta a döntő szettet, ezzel bejutott pályafutása második Grand Slam-elődöntőjébe – az előzőt 2010-ben játszotta, szintén Wimbledonban.

Sabine Lisicki a harmadik helyen rangsorolt Li Na kiejtése után egy újabb kiemeltet, ezúttal Marion Bartolit (kilencedik) búcsúztatta a wimbledoni teniszbajnokságon. A német teniszező három szettben, 6:4, 6:7, 6:1-re múlta felül ellenfelét.

Érdekesen alakult az első szett a mérkőzésen, ugyanis az első három gém mindegyikét a fogadó játékos nyerte, majd Lisicki 3:1-re vezetett. Ezután mindketten hozták adogatásaikat, így Lisicki 6:4-re nyerte a játszmát.

A második szettben Bartoli brékelt először, azonban Lisicki hamar egyenlített. Fej-fej mellett haladtak, végül 6:6-nál következhetett a rövidítés. A francia teniszező magabiztos játékkal végül 7:4-re nyerte a rövidítést, ezzel egyenlített.

A döntő játszmában Lisicki többször is elvette sokat hibázó francia ellenfele adogatását, így magabiztosan, 6:1-re nyerte a szettet, ezzel bejutott az elődöntőbe.

Lisicki a mérkőzésen 52 nyerőt ütött, míg Bartoli mindössze tizenkettőt. A 21 éves teniszező az első női német játékos, aki Steffi Graf 1999-es szereplése óta elődöntőbe jutott Wimbledonban.

WIMBLEDON
(14 600 000 font, fű)
NŐI EGYES
NEGYEDDÖNTŐ
Sarapova (orosz, 5.)–Cibulková (szlovák, 24.) 6:1, 6:1
Kvitová (cseh, 9.)–Pironkova (bolgár, 32.) 6:3, 6:7, 6:2
Lisicki (német)–Bartoli (francia, 9.) 6:4, 6:7, 6:1
Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top