Connect with us

Djokovics döntős és világelső

ATP

Djokovics döntős és világelső

A második helyen kiemelt szerb Novak Djokovics jutott be elsőként a wimbledoni Grand Slam-torna fináléjába, miután a pénteki első elődöntőben négy játszmában nyert a 12. helyen rangsorolt francia Jo-Wilfried Tsonga ellen.

Az elődöntős sikerével hétfőtől biztosan ATP-világelső Djokovics ellenfele a döntőben a Nadal (spanyol, 1.)–Murray (brit, 4.) csata győztes lesz majd.

Az első szettben rögtön brékkel kezdett Tsonga, majd hozta saját szervagémét is, így 2:0-ra vezetett. 4:3-ig fej-fej mellett haladtak, amikor Djokovics jutott két bréklabdához. A francia azonban remek adogatásival hárította ezeket. 5:4-nél újra megingott Tsonga, Djokovics 0:40-re vezetett, és három bréklabdához jutott. A francia ezeket hárította, a következőnél azonban már tehetetlen volt, így a szerb teniszező egyenlíteni tudott, majd következhetett a rövidítés. rövidítésben Djokovics előbb 4:2-re, majd 6:3-ra is vezetett, végül Tsonga rontásának köszönhetően 7:4-re behúzta a rövidítést, így a játszmát is.

A második szettben ezúttal Djokovics kezdett jobban, és rögtön az első játékban lebrékelte Tsongát. 3:1-nél ismét elvette ellenfele adogatását Djokovics, majd 5:1-re meglépett. Innen már nem volt nehéz dolga a szerbnek, 6:2-re könnyedén hozta a második játszmát a sokat hibázó francia közreműködésével.

A harmadik játszma elején Djokovics brékelőnybe jutott és a játék képe azt sejtette, hogy Tsonga már előtte a puskaporát, a szerb simán behúzza a döntő szettet. A fordulat a játszma közepén, Djokovics 4:3-as vezetésnél jött el, amikor Tsonga visszabrékelte ellenfelét, majd lendületbe jőve saját adogatójátékát követően 5:4-re meglépett.

A szerb viszont összekapta magát és két gémmel elérhető közelségbe hozta saját maga számára a győzelmet. A befejezéshez viszont kevés volt a saját adogatójátéka. A félelmetes röptejátékkal operáló, rendre háló mögötti nyesésekkel próbálkozó francia – aki több időt töltött vetődve a levegőben, mint Fabian Barthez fénykorában – azonban parádés brékkel egyenlített, majd megnyerte a rövidítést és szépített. Az igazi atomtenisz közben Tsonga elképesztő dolgokat művelt, de mivel játéka nem volt stabil, sőt, sokszor inkább kapkodó, a jobban koncentráló és talán higgadtabb Djokovicsot nehezen múlta felül.

A negyedik szettben Djokovicsé volt az első gém, majd rögtön utána a második is, miután semmire nyerte meg a francia adogatását. Tsonga hiába kapcsolt, a szerb tovább tudta növeli előnyét, így 3:0-s vezetésnél kinézett Djokovicsnak a győzelem. Ezután a francia már tudta hozni a szervajátékait, de a szerbnek elég volt odafigyelnie a saját adogatásaira. Miután az erejével egyre jobban elészülő, majd idővel motivációját is elveszítő Tsonga nem tudta kiegyenlíteni a brékhátrányát, a mérkőzés a korábbi pezsgéshez képest viszonylag csendesen eljutott a végkifejletig: Djokovics pedig 5:3-as vezetése után szervajátékával le is zárta a találkozót. A szerb 40:15-ös előny után két mérkőzéslabdához jutott, de már az elsőnél egy fogadhatatlan szervát küldött át a háló túloldalára, hogy utána örömittasan a földre feküdjön.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (14 600 000 font, fű)

FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:

Djokovics (szerb, 2.)-Tsonga (francia, 12.) 7:6, 6:2, 6:7, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top