Connect with us

Federer bejutott a tenisz ATP-vb döntőjébe

Nincs kategorizálva

Federer bejutott a tenisz ATP-vb döntőjébe

Elsőként a címvédő Roger Federer jutott be a vasárnapi döntőbe a férfi teniszezők Londonban zajló, 5,93 millió euró összdíjazású, évzáró Mesterek Kupáján.

A címvédő pályafutása során 12. alkalommal győzte le spanyol ellenfelét, és sorozatban ez volt a 16. győzelme, amely után készülhet pályafutása 100. (!) ATP-fináléjára.

A csoportkörbeli remeklés ellenére egyértelműen Roger Federer számított az összecsapás esélyesének, hiszen korábbi tizenegy, Ferrer elleni mérkőzésén egyszer sem kapott ki, sőt mindössze négy játszmát veszített. Ráadásul a svájci 15 meccset számláló győzelmi szériánál tartott, így ő sem panaszkodhatott a formájára.

Az esélyek ellenére izgalmasan alakult a találkozó eleje, Ferrer nagyon koncentráltan kezdett, 1:1 többször is megszorította ellenfelét, ám a játszma második felében egyre simább játékok következtek, úgy tűnt, csak a tie-break dönt majd a szett sorsáról, ám 5:5-nél Federer sokadszorra bizonyította, miért különbözik ő még a mentálisan kiváló topjátékosoktól is.

Ferrer hiába mutatott be remek ütéseket, és próbálkozott meglepő húzásokkal – szokásával ellentétben olykor-olykor így a hálónál is feltűnt –, Federer, amikor a legjobban kellett, kihasználta megingását, brékelt, majd a következő gémben behúzta a játszmát is.

A játszma elveszítése megingathatta Ferrert, a második szett is rögvest brékkel kezdődött, így a szettben végig Federer vezetett, mivel a spanyol gyakorlatilag képtelen volt pontot nyerni a címvédő adogatásánál.

5:3-nál Ferrer ismét bajba került, ráadásul a háló is Federert segítette, aki azonban kiütötte az első mérkőzéslabdáját, a másodiknál viszont már nem hibázott.

Győzelmével Federer beérte Stefan Edberget az Open-éra történetében, így jelenleg mindketten 806 sikernél tartanak. A svájci holnap játssza pályafutása 100. (!) ATP-fináléját, ellenfele Tomás Berdych vagy Jo-Wilfried Tsonga lesz.

LONDON, ATP-VILÁGBAJNOKSÁG

ELŐDÖNTŐ:

Federer (svájci)–Ferrer (spanyol) 7:5, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top