Connect with us

Federer burkoltan odamondott Murraynek

Nincs kategorizálva

Federer burkoltan odamondott Murraynek

Roger Federer nem említette meg ugyan Andy Murray nevét, ám legutóbbi interjújában burkoltan mégis csípős megjegyzést tett a skót teniszezőre.

A svájci arról beszélt, hogy ő bizony sokszor sérülten is végigjátssza mérkőzéseit, és nem lép vissza a versenyektől, mint Murray tette azt a minap az ATP-vb-n. Novak Djokovics közben elszenvedte idei ötödik vereségét is, mint elismerte, pocsék teljesítményt nyújtva David Ferrer ellen.

Andy Murray két szettben kikapott első mérkőzésén a londoni világbajnokságon David Ferrertől, majd másnap ágyéksérülésre hivatkozva visszalépett az évzáró viadaltól. Helyére Janko Tipszarevics ugrott be mint tartalék, ám a szerbet is meglepte, hogy pályára kell lépnie. Vasárnap ugyanis még egymás ellen ütögettek edzésen, és semmi jelét sem látta annak, hogy Murraynek bármi baja lenne.

„A szezon végén nem voltam valami szerencsés, a hátammal és a kvadricepszemmel is problémák voltak – lebbentette fel a fátylat saját egészségügyi állapotáról Federer. – Abban az évben, amikor megvertem David Ferrert a vb-döntőben (2007-ben), mononukleózisom volt, de túljutottam rajta. Megtanultam kezelni az ilyen nehézségeket. Akkor is tudok játszani, ha sérüléssel küzdök, míg más játékosok erre nem mindig képesek. Ez azonban azért is van így, mert én támadó teniszt játszok, ami előnyt jelent. Sok mérkőzést vívtam pályafutásom során sérülten, de megtaláltam a módját, hogy ne kelljen feladni, néha pedig győztem is.”

Djokovics az idei első négy vesztes mérkőzéséből kettőt feladott, az ötödiket azonban végigjátszotta, bár sok esélye nem volt a győzelemre. David Ferrer ellen nyomaiban sem emlékeztetett korábbi önmagára.

„Minden elismerésem az ellenfelemé, nagyot játszott. Én viszont sehol sem voltam, egyértelműen az idei legrosszabb teljesítményemet nyújtottam. Rengeteg volt a ki nem kényszerített hiba, rosszul játszottam, ez az igazság. Talán a hosszú szezon az oka, talán az, hogy nem érzem igazán ezt a borítást. Vannak azonban ilyen napok, el kell fogadnom ezt a vereséget” – nyilatkozta Djokovics azt követően, hogy 33 ki nem kényszerített hibát követett el a Ferrer ellen 6:3, 6:1-re elbukott találkozón.

„Nehéz bármi olyat találni, amit jól csináltam volna ma este. A mozgásom, a labdabiztosságom, a megérzéseim, semmi sem működött. Szörnyű volt, borzasztó meccs. David jól játszott, ez nem kérdés, de nem igazán fejtettem ki ellenállást. A sok önhiba miatt szégyellek a statisztikára nézni.”

Djokovics a vereségével nehéz helyzetbe került, ugyanis akkor sem biztos, hogy továbbjut, ha megveri Tipszarevicset – másfelől akkor is elődöntős lehet, ha kikap honfitársától az utolsó csoportmeccsén.

„Még van esélyem, ám ha nem javulok legalább ötven százalékot a ma esti teljesítményemhez képest, nem hiszem, hogy reménykedhetek. Az ember mindig bízik benne, hogy holnap valami jobb következik, én is így gondolkodom” – mondta szerdai vereségét követően a világelső.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top