Connect with us

Federer legyőzte Tsongát a párizsi döntőben

Nincs kategorizálva

Federer legyőzte Tsongát a párizsi döntőben

Roger Federer nyerte meg a párizsi férfi tenisztornát, miután a döntőben két szettben legyőzte a francia Jo-Wilfried Tsongát. A svájci a fináléban végül 6:1, 7:6-ra győzött.

Jo-Wilfried Tsonga három meccslabdát hárítva győzte le John Isnert az elődöntőben. A francia teniszező „jutalma” így a Roger Federer elleni finálé lett. A svájci ellen azonban már nem sok esélye maradt….

Főleg az első szett volt igen egyoldalú. Tsonga kétszer is elveszítette saját adogatójátékát, míg amikor esélye volt elnyernie Federerét (kétszer..), nem élt a lehetőséggel. A francia így alig fél óra játék után már egyszettes hátrányban volt.

A két játékos egymás elleni, mérkőzés előtti mérlege nem volt annyira egyoldalú, mint azt esetleg sokan gondolták volna: eddig nyolcszor találkoztak egymással, háromszor Tsonga jött le győztesen a pályáról.

A második játszmára aztán összeszedte magát Tsonga, aminek következtében igen látványossá vált a mérkőzés. Egy ideig viszonylag gond nélkül hozta mind a két teniszező a saját adogatójátékát – egészen a francia 4:3-as vezetéséig. Ekkor azonban hihetetlenül izgalmas játék következett, amelyben többször váltakozott az előnyben lévő személye. Az idegek harcát végül Federer bírta jobban, s egyenlített.

4:4 után azonban Tsongának akadt gondja a szervajátékával. A francia teniszező nagyon felpörgött, hihetetlenül dinamikus játéka néha tökéletes, védhetetlen megoldásokat, néha pedig „könnyű” helyzetben érthetetlen hibákat eredményezett. Végül ezúttal is az adogató nyert, így Federernek a szettben maradásért kellett adogatnia. Sikerrel…

Aztán egy újabb, már sokkal simább ütésváltás után következhetett a rövidítés. Amelyben Federer egyből minibrékkel kezdett, majd rendkívül koncentrált játékkal hozta saját két labdamenetét is. Tsonga pedig összeomlott, első labdamenetét 0:4-nél tudta megnyerni. Végül 6:1-es hátrányból még 6:3-ra feljött Tsonga, Federer következő szervájánál azonban már nem volt menekvés. A svájci újabb tornagyőzelmet aratott.

Ebben az évben Federer 55-ből 51-szer megnyerte azt a mérkőzést, amelyben az első szettet hozta. Most meglett az 52. ilyen siker is.

PÁRIZS, ATP 1000-ES TORNA (2 227 500 euró, kemény pálya)

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ:

Federer (svájci)–Tsonga (francia) 6:1, 7:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top