Connect with us

Federer már elődöntős az Australian Openen

ATP

Federer már elődöntős az Australian Openen

A négyszeres győztes Roger Federer három játszmában nyert az argentin Juan Martin del Potro ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.
Federer az első lehetséges alkalommal elvette Del Potro adogatását, és bár az argentin később visszalopta azt, és 4:4-nél utolérte a svájcit, Federer végül egy újabb brékkel – egy kettős hibával megsegítve – hozta az első játszmát. Fölénye meggyőző volt, 14 nyerő ütésére Del Potro csak hattal válaszolt.

A második játszmában Federer 2:1-nél vette el ellenfele adogatását, és ezzel az előnnyel elgyalogolt a játszmagyőzelem küszöbéig. A szettért adogatva váratlanul bajba került, kettős hibával is megnehezítette életét, végül azonban hárította a „pazarló életmódot” folytató argentin mindkét gémlabdáját, és büntetésként megnyerte a játszmát.

A harmadik játszmában már az első játék meghozta a menetrendszerű svájci bréket, ami már-már szembesítette az elkeserítő következményekkel az argentint. S az ítélethirdetés nem is késett sokáig: a hitehagyott Del Potro hálóba ütött labdája meghozta a második bréket (5:2), és ezzel gyakorlatilag vége is volt a mérkőzésnek.

Federer a maga természetes módján behúzta az első meccslabdát, és készülhet az elődöntőre, ahol a Rafael Nadal–Tomás Berdych csata győztese lesz az ellenfele.

A karrierje ezredik tenisz ATP Tour-mérkőzésén rendkívül sima győzelmet arató Roger Federer egy rekordot is beállított a Juan Martín del Potro elleni sikerrel.

A Del Potro elleni volt ugyanis Federer 232. győzelme egy Grand Slam-tornán, ezzel pedig utolérte az Open Era eddigi rekordtartóját, Jimmy Connorst. A top tízben Connorst és Federert Andre Agassi (224), Ivan Lendl (222), Pete Sampras (203), Stefan Edberg (178), John McEnroe (167), Boris Becker (163), Rafael Nadal (147) és Mats Wilander (144) követi. Federer pedig már a következő mérkőzésén egyedüli csúcstartó lehet győzelem esetén.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (25 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)

FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ :

Federer (svájci, 3.)–Del Potro (argentin, 11.) 6:4, 6:3, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top