Connect with us

Li Na és Clijsters is simán nyert

Egyéni

Li Na és Clijsters is simán nyert

Az elsőhöz hasonlóan második mérkőzésén is négy játékot veszített a világranglista ötödik helyén álló Li Na. Kim Clijsters még a kínainál is könnyebben jutott túl szerdára rendelt ellenfelén az Australian Open-en.

Li Na egy óra alatt jutott a legjobb 32 közé, miután 6:2, 6:2-re győzte le az ausztrál Olivia Rogowskát. A tavaly Melbourne-ben egészen a döntőig jutó, majd a Roland Garrost megnyerő kínai teniszező úgy tűnik, maga mögött hagyta nehezebb őszi időszakát, és ezúttal is messzire juthat az év első Grand Slam-tornáján. Szerdán az ausztrál Olivia Rogowskát győzte le nagyon simán, 6:2, 6:2-re a Rod Laver Aréna nyitómeccsén. A következő körben már valamivel nehezebb ellenfél, a 26. kiemelt spanyol Anabel Medina Garrigues vár rá.

A címvédő Clijsters 47 perc alatt, 6:0, 6:1-re győzte le a francia Stephanie Foretz Gacont, és bejutott a harmadik fordulóba. Pedig az egykori világelső belgának az Australian Open előtt néhány nappal csípősérülése miatt még az is kérdéses volt, hogy el tud-e indulni a versenyen. Hozzá kell tenni, hogy szerdai ellenfelénél könnyebbet nem is kívánhatott volna a második fordulóra. A szemüveges Foretz Gacontól már az is óriási csoda volt, hogy idáig eljutott. Clijsters sikerével közelebb kerültünk a tavalyi finálé ismétléséhez, ugyanis a belga már a legjobb 16 között összekerülhet Li Na-val.

AUSTRALIAN OPEN (26 000 000 dollár, kemény pálya)

NŐI EGYES, 2. FORDULÓ:

Li Na (kínai, 5.)–Rogowska (ausztrál) 6:2, 6:2

Clijsters (belga, 11.)–Foretz Gacon (francia) 6:0, 6:1

Benesová (cseh)–Peng Su-aj (kínai, 16.) 6:2, 6:4

Medina-Garrigues (spanyol, 26.)–Govorcova (fehérorosz) 6:1, 6:0

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top