Connect with us

Babos Tímea megnyerte a monterreyi WTA-tornát

Egyéni

Babos Tímea megnyerte a monterreyi WTA-tornát

Babos Tímea nyerte meg a mexikói Monterreyben megrendezett, 220 ezer dollár összdíjazású WTA-tornát, miután a fináléban két játszmában nyert a román Alexandra Cadantu ellen. A fiatal magyar játékos pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta.

Cadantu szervált először a mérkőzésen, amelynek kezdésére mindkét játékos maximálisan rákoncentrált, így négy és fél perc alatt jutott előnyhöz az adogató. A folytatás már gördülékenyebben ment: Babos két perc alatt nullára hozta a saját játékát, és egyenlített. Sajnos, a példa ragadós volt, megtette ezt a román ellenfél is, de ez volt az utolsó igazán nagy dobása a szett során. Amíg ugyanis Babos lényegesen simábban hozta saját adogatásait, addig a román szerváinál öldöklő csata folyt a pályán. Sőt, 2:2 után Babos brékelt! Nem is akárhogyan! Előbb két gémlabdát hárított, majd egyenlítés után előnyhöz jutott, és nyeregben is maradt. A magyar teniszező 5:3-as vezetésénél közel járt az újabb brékhez, és a szettelőnyhöz, de azt még „túlélte” Cadantu. Így Babos adogathatott a játszmáért, és pillanatok alatt három labdát is összehozott magának ehhez. Akkor azonban megremegett, elbizonytalanodott. Csinált egy kettős hibát, majd ellenfele egy második szerva után – zsinórban hármat rontott a mi lányunk – már kapaszkodni látszott. A harmadik szettlabdára azonban sikerült odakoncentrálnia a magyarnak, igaz, az első szervája ott sem sikerült, de ki törődött már azzal (6:4).

Az összkép a második szett elején sem változott: amíg Babos viszonylag könnyedebben, román ellenfele annál nehezebben jutott hozzá saját adogatójátékához. Feltűnő változás volt az első szetthez képest, hogy mindkét játékos lényegesen jobban megbecsülte első szerváját, és abból jobban is gazdálkodott. Ez így ment egészen 4:4-ig, amikor a magyar megint el tudta nyerni ellenfele adogatását. Már 30:40-nél jó esély mutatkozott erre, de Cadantu ezt még mentette, nem úgy a második lehetőséget, amit kihasznált Babos, aki a győzelemért (játszma, mérkőzés, torna) adogathatott. Ekkor már nem remegett meg a keze, pillanatok alatt elhúzott 40:0-re, így három labdája lett egy mérföldkőhöz, amit elsőre össze is tudott hozni (6:4).

Babos ezzel a győzelemmel visszavágott román ellenfelének – nem mellékesen utóbbi is pályafutása első WTA-döntőjét vívta –, aki tavaly egy ITF-versenyen három szettben még legyőzte őt.

MONTERREY, WTA-TORNA (220 000 dollár, kemény pálya)

EGYES, DÖNTŐ:

Babos (magyar)-Cadantu (román) 6:4, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top