Connect with us

Davis-kupa: Kellner elbukta az első mérkőzést, előnyben az írek

Davis Kupa

Davis-kupa: Kellner elbukta az első mérkőzést, előnyben az írek

A magyar férfi teniszválogatott az első mérkőzés után hátrányba került az írekkel szemben a Davis-kupa euro-afrikai zóna II. csoportjának idei első fordulójában, mivel Kellner Ádám több mint négyórás csatában 4:6, 6:3, 6:4, 6:7 6:4-re kikapott James McGee-től.

Kellner (316.) eredetileg Louk Sorensen ellen lépett volna pályára a Szegedi Városi Sportcsarnok kemény borításán, ám a világranglista 451. helyén található ír hasizomsérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

A két teniszező megbízhatóan szervált, ezt jól jelzi, hogy az első három játszma rendre csak egy bréket hozott. Az elsőben ez Kellnernek sikerült, a következő kettőben viszont McGee-nek, aki így 2:1-re vezetett. A negyedik szettben egyikük sem veszített adogatójátékot, így rövidítés döntött. Nem is akármilyen rövidítés, 9–7 lett a vége, mégpedig Kellner javára, sikerülte tehát kiharcolni a döntő játszmát.

Ez már kifejezetten jó hangulatban zajlott, idő közben ugyanis egyre inkább megtelt az újszegedi sportcsarnok, amelyben 1976-ban rendeztek legutóbb teniszmérkőzést.

Kellner 2:2-nél elvette ellenfele adogatását, ami a mérkőzés addigi alakulását tekintve akár sorsdöntő is lehetett volna, ám McGee gyorsan lehűtötte a kedélyeket, egyből visszabrékelt.

A négyórás ütközet végét sajnos az ír bírta jobban, 5:4-nél újra elvette Kellner szerváját, ezzel előnyhöz juttatta övéit.

A második pénteki találkozón Fucsovics Márton (575.) a legmagasabban rangsorolt ír, Conor Niland (311.) legyőzésével egyenlíthet.

DAVIS-KUPA

EURO-AFRIKAI ZÓNA, II. CSOPORT, 1. FORDULÓ:

MAGYARORSZÁG–ÍRORSZÁG (Szeged, kemény pálya) 0–1

Kellner Ádám–James McGee 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (7), 4:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top