Connect with us

Hingis kikosarazta Federert

Olimpia

Hingis kikosarazta Federert

Bár hosszú ideje tervezgették, végül Martina Hingis azt javasolta Roger Federernek, felejtsék el a vegyespáros-indulást a londoni olimpia teniszversenyében.

Roger Federer tizenhatszor nyert Grand Slam-tornát, négyszer diadalmaskodott Wimbledonban, de élete nagy álma, hogy egyéniben is olimpiai bajnok lehessen. A svájci világklasszis teniszező ugyan ott volt Athénban és Pekingben is, de 2004-ben Tomas Berdych a második körben, 2008-ben pedig a negyeddöntőben James Blake búcsúztatta – igaz, négy éve legalább a párost megnyerte Stanislas Wawrinka oldalán.

Várhatóan Londonban az utolsó lehetőséget ragadhatja meg, és Federer úgy gondolja, az olimpiai arany és az All England Club szentélye különös jelentőséggel ruházza fel az eseményt.

„Életre szóló élményt ígér a viadal, olyat, ami talán soha többet nem jön el az életünkben. A generációm számára mérföldkő lesz a wimbledoni olimpiai torna, amelyet a helyszín miatt különleges légkör leng be. remélem, képes leszek a nagy eredményre” – nyilatkozta a La  Gazzetta dello Sportnak.

Korábban felmerült az is, hogy Federer vegyespárosban is indulna, ráadásul a már visszavonult Martina Hingis oldalán, ám a nagy duó végül mégsem áll össze.

„Martina az egyetlen partner, akivel el tudtam volna képzelni, hogy párosban játsszak. Már fiatalon csodálatosan teniszezett, és bár csak egy évvel idősebb nálam, nagyon sokat tanultam tőle. Sokáig ő vezetett és inspirált a pályafutásom során” – mondta Federer.

Hingis 15 évesen Helena Sukova oldalán éppen Wimbledonban nyerte első Grand Slam-trófeáját, egyéniben ötször győzött GS-viadalon, és 209 héten át vezette a női világranglistát. 2007 óta nem szerepelt wimbledoni tétmérkőzésen, igaz, 2010-ben Anna Kurnyikovával, tavaly pedig Lindsay Davenporttal bemutatómeccsen pályára lépett.

A 2001-ben a svájci válogatottat Hopman-kupa-diadalhoz segítő kettős telefonon beszélt egymással, és Federer elmondása szerint Hingis beszélte le a közös olimpiai részvételről.

„Martina azt mondta nekem, nem hiszi, hogy meg kellene tennünk. Nagyon szeretne együtt játszani velem, de úgy érzi, nem tudnék az egyesre és a párosra is koncentrálni. Azt válaszoltam neki, rendben, megértem. Hiszen mindketten boldogok vagyunk, ő visszavonultan, én pedig a teniszpályán. Nagyon klassz beszélgetés volt, csalódott vagyok, de okos döntést hoztunk” – összegzett Federer.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Olimpia

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top