Connect with us

Babos nyolcaddöntős Strasbourgban

Egyéni

Babos nyolcaddöntős Strasbourgban

Babos Tímea bejutott a nyolcaddöntőbe a 220 ezer dollár összdíjazású strasbourgi salakpályás női tenisztornán, ugyanis ellenfele, a lett Anastasija Sevastova az első szett elején feladta a küzdelmet.

Babos Tímea egy brékkel és a saját szerváit hozva 3:0-ra vezetett Strasbourgban az első körben, ekkor Sevastova feladta a meccset. A magyar játékos menedzsmentjétől kapott információ szerint Sevastova még a reggeli bemelegítésnél szenvedett hátsérülést.

„Ellenfelem a mérkőzés után elmondta, hogy a reggeli beütés során az egyik adogatásnál megrántotta a hátát. Az alapos orvosi vizsgálat után azt javasolták a fiziósok, hogy próbálja meg a mérkőzést. Nagyon jól kezdtem, uraltam a találkozót, ellenfelem pedig érezhette, hogy félemberként nincs esélye ellenem” – nyilatkozta Babos Tímea.

A soproni teniszező a találkozót követően sem pihen, „bringaedzést” tart, majd kora délután rövid beütéssel készül keddi párosmérkőzésére új társával, a tajvani Hszie Su-vejjel.

„Nagyon jót tett a játékomnak, hogy az elmúlt napokban új szisztémával készültem. Már vasárnap is jól teniszeztem a német csapatbajnokságban, elég simán legyőztem Johanna Larssont (81. a legfrissebb világranglistán). Örülök annak, hogy végre kiderült, melyik az a módszer, amellyel jól tudok átállni a salakos teniszre. Kedvez nekem, hogy már itt Strasbourgban is a gyors Garros-labdákkal játszunk” – tette hozzá Babos Tímea.
A magyar játékos párosmérkőzésére is kedden kerül sor.

Mint ismert, a magyar teniszező eredetileg Jelena Vesznyinával találkozott volna, aki azonban visszalépett. Így jött Sevastova, aki a múlt heti prágai verseny nyolcaddöntőjében két szettben győzte le Babost. A következő ellenfél a Sloane Stephens–Marija Kirilenko meccs győztese lesz.

STRASBOURG, WTA-TORNA (220 000 DOLLÁR, SALAK)
1. FORDULÓ:
Babos (magyar)–Sevastova (lett) 3:0-nál Sevastova feladta

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top