Tenisz Blog
A nap híre

VIDEÓ – Nadalék már tesztelik a jövő teniszütőjét

Párizsban, a Roland Garroson mutatta be hivatalosan is a nagyközönségnek a világ első, számítógéppel összekapcsolt teniszütőjét a Babolat. A játékszert a korábbi világelső tesztelte a franciák kedvencével és két női éljátékossal egyetemben.

A teniszvilág már a Roland Garros hétvégi rajtjára készül (ugyan a selejtezők már zajlanak, de a lényeg a főtáblán kezdődik), ehhez igazítva mutatta be forradalminak tűnő újdonságát a francia sportszergyártó cég, a Babolat.

A Play & Connect névre keresztelt teniszütő tulajdonképpen egy számítógépes rendszer egyik eleme: az ütőbe épített érzékelők a játékos minden mozdulatát, minden ütés pontos erejét és minőségét továbbítják egy számítógépre. A profik mellett ez a játékukat fejleszteni kívánó lelkes amatőrök számára is hasznos lesz, hiszen így könnyebben tudják elemezni, hogy miben kell még fejlődniük.

Az új ütőt a cég sztárjai mutatták be: Rafael Nadal, a francia Jo-Wilfried Tsonga, illetve a hölgyek részéről a belga Kim Clijsters és a kínai Li Na.

Bemutató a Roland Garroson

Az ütő egyébként nem volt mindenki számára újdonság: Rafa februárban egy titkos szeánsz keretében már találkozott vele, akkor nagybátyjával és edzőjével, Toni Nadallal próbálta ki az elektronikus ütőt.

Nadalék ütőt tesztelnek

A cég tájékoztatása szerint az ütő nem nehezebb, mint amit ma is használnak a játékosok, az ára pedig megegyezik a felső kategóriás profi ütők árával (kb. 250 euró, azaz kb. 75 ezer Ft).

Hirdetés