Connect with us

Czink óriási csatában jutott tovább

Egyéni

Czink óriási csatában jutott tovább

A carlsbadi női tenisztorna 1. fordulójában Czink Melinda kétórás mérkőzésen, döntő szettben legyőzte a kazah Szeszil Karatancsevát, így bejutott a második körbe, ahol az ellenfele a korábbi világelső szerb Jelena Jankovics lesz.

A két játékos először találkozott egymással, Karatancseva előtt azonban nem is olyan rég már volt egy magyar akadály, azonban nem botlott el benne: a Roland Garroson Babos Tímeát két nagyon sima szettben (6:1, 6:0) legyőzte a ranglista-105. kazah teniszező.

Ez a mérkőzés a magyar lány számára indult jobban, hiszen míg ő az első fogadóesélyével élni tudott, addig bolgár születésű riválisa két bréklabdáját is kihasználatlanul hagyta (4:1).

Sőt, Czink egy újabb bréklabdát hárítva 5:2-es előnyre tett szert, majd másodszor is elvette Karatancseva adogatását, így fél óra játék után megnyerte az első szettet (6:2).

A folytatásban újabb két ki nem használt Karatancseva-bréklabda után (összességében 0/5 és 2/2 volt a két játékos ezen mutatója) Czink került háromszor is fogadóelőnybe, és az utolsóval élve 2:0-ra vezetett, de a kazah – hatodik próbálkozásra – egyből visszavette az elveszített játékát (2:1).

Sőt,az egyenlítés után ismét brékelt (2:3), innentől pedig az előnyét megtartva 5:4-nél az egyenlítésért adogathatott – és tette ezt sikerrel (4:6).

A döntő játszmában ismét Karatancseva enyhe fölénye volt megfigyelhető, és bár négy bréklabdát még hárított Czink (akinek közben szintén volt egy kihasználatlan lehetősége), a következő esélyével már élt az ellenfél, így 4:3-ra átvette a vezetést.

A ranglista-94. magyar azonban nem tört meg, és bár 40:30-nál Karatancsevának labdája volt az 5:3-hoz, egyből visszabrékelt (4:4), sőt, a saját adogatásánál villámgyorsan 40:0-re ellépett. A kazah azonban innen is visszakapaszkodott, és elvette Czink szervajátékát, így 5:4-nél a mérkőzés megnyeréséért adogathatott.

De Czink egyből visszabrékelt! Majd a saját adogatása megnyerése után 6:5-nél mérkőzéslabdához jutott, amellyel élt is, így 12 másodperc híján kétórás küzdelemben nyert, egyben kiharcolta a Jelena Jankovics elleni 2. fordulós mérkőzést (7:5).

CARLSBAD, WTA-TORNA (740 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
1. FORDULÓ:
Czink (magyar)–Karatancseva (kazah) 6:2, 4:6, 7:5
Erakovic (új-zélandi)–Keothavong (brit) 6:4, 6:0

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top