Connect with us

Fed-kupa: Világelsők veresége után a csehek a győzelem kapujában

Fed Kupa

Fed-kupa: Világelsők veresége után a csehek a győzelem kapujában

A házigazda cseh válogatott a döntő első napján gyakorlatilag egy lépésre került a címvédéstől a női teniszezők Fed-kupájában, miután 2–0-s előnyre tett szert a szerbekkel szemben.

Lucie Safárová Ana Ivanovicsot, míg Petra Kvitová Jelena Jankovicsot győzte le sima két játszmában a szombati mérkőzéseken, így a szerbektől messzire került történetük első Fed-kupa-győzelme. A 2012-es győztes kilétét így már a vasárnapi első mérkőzés – amelyet a tavalyi wimbeldoni győztes Kvitová és a korábbi világelső Ivanovics vív egymással – eldöntheti.
A prágai O2 Arena közönsége először a világranglista-17. Safárová győzelmének örülhetett: a 25 éves brnói lány az első játszmában 3:2-nél még hátrányban volt, ezt követően viszont magához ragadta a kezdeményezést, és végig irányítva a mérkőzést előnyhöz juttatta a cseheket.

Érdekesség, hogy a második összecsapás is nagyon hasonlóan alakult az elsőhöz, sőt, Jankovics 4:2-nél még brékelőnybe is került, mégis Kvitováé lett az első szett, ezt követően pedig mintha a szerbnél elfogyott volna a szufla: a második játszmában Kvitová 5:0-s-vezetésénél már sejteni lehetett, innen nincs visszaút, és Jankovics erejéből csak a becsületjátékra futotta. Csehország kényelmes helyzetből várhatja a vasárnapi folytatást.

FED-KUPA
DÖNTŐ:
CSEHORSZÁG–SZERBIA 2–0
Lucie Safárová–Ana Ivanovics 6:4, 6:3
Petra Kvitová–Jelena Jankovics 6:4, 6:1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Fed Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top