Tenisz Blog

Nagyon jó hangulatban zajlott le Tennis Classics

Óriási hangulatban zajlott le kedden a Papp László Sportarénában az ötödik alkalommal megrendezett Tennis Classics elnevezésű viadal, amelyen a közelmúlt és a jelen kiválóságai mutatták be kivételes tudásukat.

A rendezvény első felvonásán, amelyre szépszámú hazai teniszbarát előtt került sor, két korábbi nagyszerű játékos, a spanyol Carlos Moyá és az ausztrál Mark Philippoussis csapott össze.

A 2010-ben visszavonult, 1998-ban Roland Garros-győztes, volt világelső Moyá, aki zseniális megoldásairól vált híressé és a bombaerős adogatásairól ismert, két Grand Slam-tornán döntős Philippoussis ezúttal is ámulatba ejtette a publikumot.

Az első játszmát a spanyol nyerte meg 6:4-re, a másodikat – ahogy ez már a bemutatókon rendre lenni szokott – az ausztrál hozta. Aztán következett a tíz pontig tartó úgynevezett döntő rövidítés, amelyben már egyik játékos sem ismert kegyelmet. Moyá gyorsan elhúzott, és 10:7-re megnyerte a mérkőzést.

A folytatásban a jelen két kiváló mestere, Tipszarevics és Simon következett. Ezen a találkozón már szó sem volt bemutatóról, igazi „vérre menő” csatát láthatott a publikum.

A nizzai születésű, 27 éves Simon, aki jelenleg a 16. a rangsorban, nagyon gyorsan fölénybe került. Az első szettben kiválóan szervált, remekül fogadott, és 6:3-ra hozta a nyitó játszmát.

A folytatásban sem változott a kép: a „tenisz filozófusának” becézett szerb teniszező, aki a kilencedik a világranglistán, több alkalommal is pazar ütéseket mutatott be, de gyorsan eldőlt, hogy ezen az estén nincs keresnivalója riválisával szemben. Az idén öt alkalommal mérkőztek egymással ATP-tornán egyesben, és a francia 4–2-re vezetett a budapesti gála előtt, ezt – miután a második szettet is megnyerte 6:3-ra – egy újabb sikerrel toldotta meg.

A gála egy meglehetősen vidám hangulatú páros mérkőzéssel zárult, amelyen a Moyá, Simon kettős a Tipszarevics, Mansour Bahrami duóval mérte össze tudását.