Connect with us

Pánikrohamok gyötrik Azarenkát

Egyéb hír

Pánikrohamok gyötrik Azarenkát

Viktorija Azarenka úgy jutott be az ausztrál nyílt teniszbajnokság fináléjába, hogy az elődöntőben pánikrohamot kapott. A hosszú orvosi szünetet kifogásolják a hozzáértők.

A 23 éves fehérorosz versenyző már 6:1, 5:3-ra vezetett, amikor öt meccslabdát hibázott, és ­ellenfele, a korábban az amerikai Serena Williamset búcsúztató Sloane Stephens 5:4-re feljött. Ekkor kért szünetet Azarenka, aki láthatóan nagyon rosszul érezte magát.

A szabályok háromperces szünetet engedélyeznek, ehhez képest tíz percig ápolták a nagy melegtől is kiszikkadó versenyzőt, aki a pályára visszatérve 6:4-re hozta a második szettet, ezzel nyert és döntőbe jutott.

– Nem kaptam levegőt és mellkasi fájdalmaim voltak – árulta el mérkőzés után Azarenka. Iszonyatos érzés volt, olyan, mintha szívinfarktust kaptam volna.

Nem ez az első eset, hogy a fehérorosz játékos rosszul lett a pályán, a 2010-es US Open során is elájult, tolókocsival kellett letolni a játéktérről. Azóta tizennyolc tornáról lépett vissza váratlanul a világelső, legutóbb az Australian Opent megelőző brisbane-i versenytől.

Döntőbeli ellenfele Li Na lesz, aki az öt fordulóban mindössze kilenc gémet vesztő orosz Marija Sarapovát „lelőtte” a pályáról (6:2, 6:2). A kínai nem törődik a részletekkel, nyerni akar, ahogy fogalmazott, „éhes vagyok a sikerre”. Kérdés, hogy a pánikbeteg Azarenka képes lesz-e összeszedni magát a fináléra.

Tudományos meghatározás szerint a pánikroham néhány perc alatt kialakuló, elemi erejű szorongásos roham, amely a következő tünetekkel járhat: heves szívdobogás, verejtékezés, remegés, légszomj, torokszorítás, fulladástól való félelem, mellkasi fájdalom, halálfélelem. Egészséges emberek is átélhetnek pánikrohamot, aki ismétlődő rosszullétektől szenved, az egyre jobban fél a következő rohamtól.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top