Connect with us

Babos legyőzte Ivanovicsot Monterreyben!

Babos Tímea

Egyéni

Babos legyőzte Ivanovicsot Monterreyben!

Babos Tímea a második fordulóban búcsúztatta a korábbi világelső Ana Ivanovicsot a monterreyi tenisztorna második fordulójában. A címvédő magyar lány az első szettet nagy csatában hozta, a másodikat elveszítette, a döntő játszmában azonban ismét ő volt a jobb, így bejutott a következő körbe, ahol a román Monica Niculescu vár rá.

Remekül kezdődött a mérkőzés Babos Tímea számára, hiszen 1:1-nél elvette ellenfele adogatójátékát, így játékelőnyhöz jutott. Sokkal jobban adogatott a játszmában a 19 éves soproni lány, a játszma közepén mégis sikerült kiegyenlítenie Ivanovicsnak, 4:5 után viszont Babos visszavette az irányítást, és sorozatban megnyert három játékkal behúzta a szettet.

Amilyen jól kezdődött az első játszma a címvédőnek, annyira nem jött össze a második eleje: a szerb szépség tíz perc alatt elhúzott 4:0-ra, innét pedig már nem volt visszaút, Babos ugyan brékelt egyszer, ám a játszmát a világranglista 17. helyezettje nyerte.

A döntő szett sem indult jól: Ivanovics 2:0-ra vezetett, ezt követően azonban jött a Babos-henger. Előbb 1:2-nél, majd 3:2-nél is brékelte ellenfelét, majd nagy csatában hozta a saját adogatását is, így a megtört Ivanovicsnak a folytatásban az életben maradásért kellett küzdenie. A szerbet meg is zavarta a nehéz szituáció, adogatásánál két kettős hibát is vétett, így esélyt kínált a magyar lánynak, aki megnyerte sorozatban a 6. játékát is, és egy sikollyal konstatálta, hogy bejutott a negyeddöntőbe.

A legjobb nyolc között a világranglista-51. Monica Niculescu vár a magyar lányra: a 25 éves román teniszező a belga Yanina Wickmayert győzte le szintén három szettben.

nemzetisport.hu

MONTERREY, WTA-TORNA 235 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ:
Morita (japán, 8.)–Voszkobojeva (kazah) 6:4, 7:6
Kirilenko (orosz, 3.)–Jaksics (szerb) 7:5, 6:1
U. Radwanska (lengyel, 7.)–Vekic (horvát) 6:4, 6:1
Niculescu (román)–Wickmayer (belga, 6.) 6:4, 3:6, 6:1
Babos (magyar)–Ivanovics (szerb, 4.) 7:5, 3:6, 6:2
Pavljucsenkova (orosz, 5.)–Mrdeza (horvát) 6:1, 6:1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top