Connect with us

Balázs nyert, Fucsovics kikapott a Davis-kupában

Fucsovics

Davis Kupa

Balázs nyert, Fucsovics kikapott a Davis-kupában

Balázs Attila két óra alatt, három szettben megnyerte a pénteki nyitómérkőzést, ezzel a magyar válogatott vezetett Luxemburg ellen a Davis Kupa budapesti osztályozóján, ám sokáig nem örülhettünk hiszen a top 100-as Gilles Müller simán verte Fucsovics Marcit és kiegyenlítette a párharcot.

Az euro-afrikai zóna II. csoportjának osztályozóján kötelező volt a győzelem a világranglista 256. helyén álló Balázs Attila számára az eddig összesen egy ATP-pontot „összeszorgoskodó” Nastasi ellen. A 19 éves luxemburgi fiatalember azonban megmutatta, hogy manapság már a világranglista 1899. helyén állókat is komolyan kell venni.

Az első szettben 2:2-nél brékelt Balázs Attila, majd saját adogatását behúzva 4:2-es előnyre tett szert. 5:3-nál Nastasi adogatott a játszmában maradásért, a magyar teniszező szettlabdához jutott, ám nem tudott élni vele, így a luxemburgi szépített. Balázs Attila végül hozta a saját szerváját, így megnyerte az első játszmát (6:4).

A telt házas mérkőzés második szettjében Balázs Attila lemásolta az első játszmabeli kezdését, 2:2-nél elvette riválisa adogatását. 3:2-nél Nastasi jutott kétszer is bréklabdához, ám egyiket sem tudta kihasználni. 4:3-nál ellenben már igen, így egyenlített a házigazdák játékosa. Balázsnak volt bréklabdája 4:4-nél is, ám ellenfele hárította, így később jöhetett a rövidítés. Ebben a magyar fiú bizonyult jobbnak, így 2–0-s előnyre tett szert a szettek tekintetében.

A harmadik menetben villámrajtot vett Balázs Attila: két szenzációs fogadójátéka után 4:0-ra meglépett, sőt, saját adogatását hozva már 5:0 állt az eredményjelzőn. Nastasi kozmetikázta még az eredményt, ám 6:1-re így is elveszítette a játszmát, s ezzel együtt a mérkőzést is.

„Jól ment a játék, és fontos volt, hogy végig koncentráljak. Látszik, hogy a világranglista 1899. helyezettje is tud teniszezni, és ki tudja, hogy három-négy év múlva ez a srác nem lesz-e jóval előrébb. Szerencsére nem adtam könnyelmű pontokat, csak egy rövid hullámvölgyem akadt a második szett közepén, de az is hamar véget ért. Örülök, hogy győztem, remélem, Marcinak is sikerül a bravúr” – utalt arra Balázs a mérkőzés után, hogy utána Fucsovics Márton (385.) a top százas (68.) Gilles Müller ellen lépett pályára.

Ám sajnos Marcinak nem sikerült a bravúr Müller ellen, hiszen simán kapott ki a világranglistán nála több mint háromszáz hellyel előrébb tanyázó, már sok skalpot begyűjtő luxemburgitól.

A magyar játékos hamar ízelítőt kapott a top 100-as tempóból, ugyanis Müller mindössze három labdamenetet veszítve 3:0-ra elhúzott. A folytatásban feljavult a junior wimbledoni bajnok, 2:4-nél bréklabdája is volt, de Gilles Müller végül 43 perc alatt 6:3-ra hozta a szettet.

A második játszma 1:1-ig volt kiegyenlített, amikor jött az újabb Müller-brék, az ellenfélnek labdája volt az 1:4-hez is, de Fucsovics hozta az adogatását. A Davis Kupában 2007 óta csak a US Open-bajnok skót Andy Murraytől kikapó luxemburgi a továbbiakban biztosan őrizte előnyét, és 6:4-re nyerte a 44 perces szettet.

Akárcsak az első meccsen Balázs ellen Nastasié, kétszettes hátrány után Fucsovics játéka is szétesett, sorra jöttek a brékek, Müller egy pillanatra sem ingott meg, és végül a papírformának megfelelően, 1 óra 52 perc alatt hozta a meccset.

DAVIS-KUPA
EURO-AFRIKAI ZÓNA, II-ES CSOPORT
Balázs Attila (magyar)–Ugo Nastasi (luxemburgi) 6:3, 7:6, 6:1
Gilles Müller (luxemburgi)–Fucsovics Márton (magyar) 6:3, 6:4, 6:0

A PÁRHARC ÁLLÁSA
Magyarország–Luxemburg 1–1

Kommentek

Több innen: Davis Kupa

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top