Connect with us

Czink kikapott Charlestonban

Egyéni

Czink kikapott Charlestonban

Czink Melinda szettelőnyről indulva háromjátszmás vereséget szenvedett a francia Mathilde Johanssontól a charlestoni női tenisztorna első fordulójában.  

Jól kezdődött a mérkőzés Czink Melinda számára, hiszen rögtön brékkel nyitott, a szett közepén viszont francia ellenfele átvette a kezdeményezést, és amikor 3:1 után sorozatban nyert négy játékot, azt lehetett hinni, simán övé lesz a játszma. Ekkor azonban fordulat állt be a mérkőzésen: a szerváinál magabiztosabb Czink váltott át nyerő szériára, és lemásolva ellenfele négy nyert játékát, behúzta az első játszmát 7:5-re.

Sőt, a második szett az elsőhöz hasonlóan ismét Czink-brékkel kezdődött, ám Johansson rögtön ki is egyenlített, majd a játszma közepét ismét ő uralta, és ezúttal a végén sem engedte ki a gyeplőt a kezéből, 6:3-mal egyenlített.

Következett a döntő szett, ami a korábbiaknak megfelelően valódi hullámvasútozást hozott, 3:3-ig hozták a felek a szerváikat, ezt követően azonban a 27 éves francia szőkeség újra előnybe került, és 5:4-nél a mérkőzésért szerválhatott. Czink azonban ekkor úrrá lett az idegességén – ami a mindkét oldalon vétett temérdek kettős hibában is megnyilvánult –, és elvette ellenfele adogatását, hogy aztán a következő szervájánál gyakorlatilag vissza is adja azt. Johansson másodszor adogathatott a meccsért, és ezúttal nem engedte ki a kezéből a lehetőséget, 140 perces nagy csata végén nyert, és a második fordulóba jutott.

CHARLESTON, WTA-TORNA (795 707 dollár, salak)
1. FORDULÓ:
Johansson (francia)–Czink (magyar) 5:7, 6:3, 7:5
Medina-Garrigues (spanyol)–Rus (holland) 6:2, 6:2
Pegula (amerikai)–Muguruza (spanyol) 6:7, 6:4, 7:5
Garcia (francia)–Scheepers (dél-afrikai) 7:6, 6:4
Petkovic (német)–Townsend (amerikai) 6:3, 6:0
Soler-Espinosa (spanyol)–Schiavone (olasz) 3:6, 6:4, 7:6

Kommentek

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top