Connect with us

Davis-kupa: Balázs vereségével elbuktuk az osztályozót

Davis Kupa

Davis-kupa: Balázs vereségével elbuktuk az osztályozót

Balázs Attila ötszettes csatában kikapott Gilles Müllertől a budapesti Elektromos Csarnokban, így a magyar csapat az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül elvesztette a luxemburgiak elleni osztályozót a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zóna II-es csoportjában.

A világranglista 256. helyén álló Balázs az első játszmát még rövidítésben megnyerte, ezt követően azonban a rangsorban 68. Müller – aki a Dk-ban 2007 óta mindössze egyetlen meccset vesztett el, azt is britek szupersztárja, Andy Murray ellen – a következő két szettet magabiztos játékkal hozta. A negyedik játszmában Balázs 3:3-nál elvette ellenfele adogatását, és ezt az előnyt meg is tartotta, így jöhetett a meccset eldöntő ötödik felvonás.

Ezt nem is kezdhette volna jobban a magyar játékos, azonnal elvette Müller adogatását, amelyet a luxemburgi pillanatok alatt visszavett. Ezt követően fej fej mellett haladt a két játékos, Balázs két meccslabdát is hárított Müller 5:4-es vezetésénél. Hatalmas csata alakult ki, amiből végül Müller jött ki jobban: 8:7-es vezetésénél elvette Balázs adogatását, és megnyerte az összecsapást.

A magyarok 2003-ban jutottak fel, és azóta szerepeltek az euro-afrikai zóna II-es csoportjában.

A magyarok legutóbb 11 éve játszottak Luxemburggal, amikor 4:1-re kikaptak, előtte azonban 1962-ben és 1971-ben is 5:0-ra nyertek. Budapesten ezt megelőzően legutóbb 2007-ben került sor Dk-csatára, akkor a magyar válogatott 4:1-re kikapott Monacótól a Római Teniszakadémián.

DAVIS-KUPA EURO-AFRIKAI ZÓNA II-ES CSOPORT
MAGYARORSZÁG-LUXEMBURG 1:3 – ÁLLÁS
Balázs Attila–Gilles Müller 7:6 (7–1), 2:6, 3:6, 6:4, 7:9

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top