Connect with us

Babos főtáblás lesz Wimbledonban

Egyéb hír

Babos főtáblás lesz Wimbledonban

Az elmúlt hét igazán sikeresen zárult Babos Tímea számára, hiszen tornát nyert Johannesburgban. Timi a Soweto Openen ünnepelte 20. születésnapját, amelyre szebb ajándékot nem is adhatott volna magának, mint egy tornagyőzelmet, amely nem mellesleg indulási jogot ér Wimbledonban, hiszen a magyar játékos visszaverekedte magát a Top-100-ba.

Babos Tímea hosszú idő után indult újra ITF-tornán, ám a mostani johannesburgi szereplésre jó oka volt, nem titkoltan egyéni pontokért utazott Dél-Afrikába, hogy bebiztosítsa indulását az évad harmadik Grand Slam tornáján, Wimbledonban. A 20 éves játékos maradéktalanul teljesítette a célkitűzést, hiszen tornagyőzelme visszajuttatta a világranglista legjobb 100 játékosa közé, amely egyben főtáblát ér a füvespályás szentélyben.

A magyar teniszező első kiemeltként szerepelt a Soweto Openen: sorrendben az izraeli Keren Shlomót (6:1, 6:2), a török Pemra Özgent (6:2, 4:6, 6:1), a brit Samantha Murrayt (5:7, 6:3, 6:0), a szerb Teodora Mircsicset (6:3, 6:2), végül a fináléban a dél-afrikai Chanel Simmondst (6:7, 6:4, 6:1) múlta felül.

„Voltak jó és rosszabb pillanatok is. Úgy érzem, messze nem játszottam a legjobb tudásom szerint ezen a versenyen. Azért elmondhatom, a negyeddöntőben például 5:7 után igazán jó volt a játékom” – beszélt Babos, johannesburgi teljesítményéről.

A torna kezdetén az idén párosban már három WTA-tornán diadalmaskodó Babos a 111. helyen állt a világranglistán, győzelmével azonban 12 helyet sikerült javítania. Timi, Dél-Afrikában ezúttal nem indult párosban, de mint mondta ez volt az eredeti terv is.

„Jó ötlet volt, hogy most nem játszottam párost. Nem biztos, hogy találtam volna megfelelő társat, így sok energiát emészthetett volna fel, ha mégis párosozom. Amúgy sem javíthattam volna sokat ranglistán.” – jegyezte a fiatal teniszező.

A torna alatt amúgy Babos igen komoly edzésmunkát is végzett, a mérkőzések után nem a pihenésnek adta át magát, hanem az edzés válogatott szépségeinek. Mivel a viadalt magaslaton rendezték ez külön jót tett Timi erőnlétének, ám új edzője Nikola Andjelics különböző kondicionáló edzéssel gondoskodott arról, hogy tanítványa még jobban elfáradjon.
Babos a Soweto Open megnyerését követően immár hazai környezetben készül a következő Grand Slam-versenyre, a Roland Garrosra. Néhány napos soproni tartózkodást követően ismét Budapesten gyakorol, a sportági felkészülés mellett csütörtökön a Sportkórházban vesz részt speciális teszten. Vasárnap este pedig elrepül Párizsba a Garros selejtezőjére.

molcsapat.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top