Connect with us

Federer is búcsúzott

ATP

Federer is búcsúzott


A címvédő Roger Federer már a második fordulóban búcsúzni kényszerült a wimbledoni nyílt tenisztornától, miután négy játszmában vereséget szenvedett a világranglistán 116. Szergej Sztahovszkijtól. 

Rafael Nadal korai búcsújával kissé szellősebbé vált Federer ága, így az elődöntőig első ránézésre könnyűnek tűnhetett a címvédő sorsolása. Azonban Federer már a második körben emberére akadt a 27 éves ukrán Szergej Sztahovszkijban.

Az első két játszmában fej-fej mellett haladtak a felek, Federer és Sztahovszkij is hozta az összes adogatójátékát, így mindkétszer rövidítésre került sor. Az első szett tie-breakjét a svájci klasszis, a másodikét az ukrán nyerte egyaránt 7-5 arányban. A harmadik játszmában is rendkívül kiegyensúlyozottan adogattak a felek, egészen 5-5-ig, ekkor Federer bukta el elsőként az adogatását, majd gyorsan a szettet (7-5). A negyedik szett elején bajba került a harmadik helyen kiemelt svájci, ismét elvesztette adogatását, azonban a világranglista 116. helyezettje nem tudta kiszerválni a meccset, 3-2-s vezetésénél először bukta el szervagémjét. Egy-egy brék után mindketten magabiztosan hozták adogatásaikat, így újra eljutottak a rövidítésig.

Itt Sztahovszkij gyorsan előnybe került, amelyet nem is engedett ki a kezéből a mérkőzés végéig, második meccslabdáját kihasználva elütötte a további küzdelmektől a címvédőt. A szerdai napon több kiemelt – a férfiaknál többek között Tsonga, a nőknél Sarapova – kényszerült korai búcsúra, Federer kiesésével pedig alakul a Djokovics-Murray döntő a férfiaknál.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (16 100 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ:
Sztahovszkij (ukrán)–Federer (svájci, 3.) 6:7, 7:6, 7:5, 7:6
Mónaco (argentin, 22.)–Ram (amerikai) 5:7, 6:2, 6:4, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top