Connect with us

Két órán múlt Czink Melinda élete

Egyéb hír

Két órán múlt Czink Melinda élete


Elég ijesztő történetet mesélt profi teniszezőnk, Czink Melinda a Nemzeti Sportnak. Angliában műtötték meg vakbélgyulladással, de az ellátás borzasztó volt, az élete két órán múlt, a nemzetközi szövetség, a WTA pedig olyan flegmán és felületesen kezelte az ügyet, hogy az már bicskanyitogató.
“Két órán múlt, hogy nem haltam meg, mert a WTA-t nem érdekelte, hogy mi történik velem – mondta felháborosottan Czink Melinda, a női világranglistán 127. helyezett magyar teniszező a szerdai Nemzeti Sportban. – Rutin vakbélműtétet kellett volna elvégezni rajtam egy privát kórházban, ehelyett egy államiba küldtek, egy vágás helyett most három van a testemen.”

A teniszezőnek már a múlt szerdán fájta a hasa, de kisebb felületes kezelések, fájdalomcsillapítók után másnap hajnalban kórházba kellett szállítani. Fájdalmai akkorák voltak, hogy már morfiumot kapott, ráadásul 12 órát kellett várnia a beavatkozásra, mire péntek hajnalban megoperálták.

“A műtős utólag elmondta, hogy annyira perforálódott a vakbelem, hogy majdnem szétrobbant. A szerveimet meg a hasüregemet is kezdte megfertőzni, így teljesen ki kellett tisztítani mindent, a további fertőzésveszély miatt pedig még bent kellett maradnom, és napi háromszor két adag infúzióban kaptam antibiotikumot.”

Czink elmesélte, hogy az egyik beteg a műtőasztalon halt meg, a mellette fekvőnek pedig szétrobbant az ér a karjában, míg a szobatársa nem tudta visszatartani az ürülékét. Az (angliai!) borzasztó körülmények mellett a legrosszabb mégis az volt, hogy a nemzetkőzi női tenisz-szövetség, a WTA nem is nagyon foglalkozott az üggyel.

“Nemhogy nem látogattak meg, még nem is telefonáltak. Pedig a hatvannégyes tábla miatt a szokásos kettő helyett öt fizioterapeuta is ott volt a versenyen. A kórházban kérdezték, van-e nemzetközi biztosításom. Mondtuk, hogy természetesen, az, amit a WTA-tól kapok, és évi több ezer dollárt fizetek érte, és cserébe minden ellátásomat állják.”(Nemzeti Sport)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top