Connect with us

Márky Jenőt kórházba vitték

Egyéb hír

Márky Jenőt kórházba vitték


Belebetegedett az árvízi védelembe Márky Jenő (57). A Római Teniszakadémia vezetőjének normális esetben most a Duna-parton lévő sportcentrumot kellene csinosítgatnia, hiszen július 8-tól ott rendezik meg a WTA 235 ezer dollár (52 millió forint) összdíjazású tornáját.

Ehelyett napokig azon dolgozott, hogy az áradat ne semmisítse meg a létesítményt. Saját bevallása szerint egy percet nem tudott aludni, most pedig már a János kórház kórterméből irányít.

– Barátaimmal, kollégáimmal éjjel nappal védekeztünk, ha lefeküdtem, az idegességtől akkor sem tudtam aludni – ismerte el Márky, aki még a betegágyán sem vette le szemét számítógépéről, ügyelt a munkálatokra, leste a vízállásjelentést. – A lábaim bedagadtak, fájtak, ezért hétfőn bementem az ambuláns rendelésre, s már haza sem engedtek. Orbáncom van, az orvosok szerint, ha egy napot kések, akkor nem úszom meg a trombózist, s talán az amputálást sem.

Márky már nem először néz szembe az árral, a 2006-os katasztrófa után saját gátat építtetett az ártéren lévő akadémia elé.
– A verseny miatt biztosítva van a terület, a Dunával szemben védettek vagyunk, a buzgárok azonban kárt okozhatnak – említette Márky. – Szombaton a versenyhotel előtti gát bedőlése miatt már nekünk is el kellett volna hagynunk a helyszínt, az embereim panaszkodtak, hiába dolgoztak eddig, ám végül sikerült kiharcolnunk, hogy maradhassunk. Nálunk 915 centiméteren tetőzött a folyó, a pályákra szerencsére nem tört be a víz, de az alagsori kiszolgálóegységből most is aggregátor segítségével szivattyúzunk. A szintén ártérben lévő házamra is figyelnem kellett, de azt feladtam, ott most tényleg úszik minden.

Márky külön kitért barátai, kollégái, a főváros, a III. kerület, a kartasztrófavédelem, s csatornázási művek segítségére, mint mondta, nélkülük nem lenne remény arra, hogy júliusban megrendezhessék a világranglista Top 30-as mezőnyéből négy játékost is felvonultató tornát.

forrás: http://www.blikk.hu/blikk_sport/marky-jenot-korhazba-juttatta-az-arviz-2194785

Continue Reading
Ez még érdekelhet...
Kommentek

Több innen: Egyéb hír

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top