Connect with us

Sarapova is kiesett Wimbledonban!

Egyéni

Sarapova is kiesett Wimbledonban!


Óriási meglepetésre már a második fordulóban, a 64 között kiesett az orosz Marija Sarapova a wimbledoni teniszbajnokságon, 6:3, 6:4-re kikapott ugyanis a világranglista 131. helyén álló portugál Michelle Larcher De Britótól.

Egy ideig azt hihettük, Ana Ivanovics és Caroline Wozniacki lesz a legnagyobb név, aki elesik a wimbledoni torna harmadik napján (előbbi a kanadai Eugenie Bouchard, míg utóbbi a cseh Petra Cetkovská ellen bukott el), ám a nap meglepetése – ha a rengeteg visszalépést nem számítjuk – még hátravolt.

Jött ugyan a „leghangosabb” párosítás, ám Marija Sarapova és Michelle Larcher De Brito elsőre nem az izgalom, sokkal inkább a decibelek várhatóan magas foka miatt lógott ki a sorból: a portugál ugyanis egyes felmérések szerint állítólag még az oroszt is képes „túlkiabálni” a pályán. Nos, a hangverseny nem maradt el – biztos csak véletlen, hogy Szeles Mónikához és Sarapovához hasonlóan De Brito is Nick Bollettieri „istállójából” nevelkedett ki –, ám egyéb nem várt fordulatok is lejátszódtak.

Sarapova viszonylag simán elveszítette 6:3-ra az első játszmát, és amikor a második szettben elesett, majd ápolást is kért, már érezni lehetett: nem lesz könnyű útja a harmadik fordulóba. De Brito ekkor ugyanis ismét brékelőnyben volt, és meg is őrizte a játszma végéig, 5:4-nél így a játszmáért szerválhatott.

A portugál hihetetlen merészen játszott, rengeteget kockáztatott, ám ekkor azért többször is megremegett a keze, Sarapova négy meccslabdát is hárított, ám kiegyenlíteni nem tudott, az ötödiket pedig kihasználta ellenfele. Összegezve: világszenzáció a kettes pályán, a világranglista-131. 94 perces csatában legyőzte a négyszeres Grand Slam-győztest.

„Csak próbáltam nyugodt maradni – mondta a De Brito a meccs után, aki azért utalt arra, hogy a körülmények talán kedveztek neki. – Annyira jól játszottam, hogy csak arra gondoltam, próbálom ezt a szintet tartani. Nagy küzdő, soha semmit nem ad fel. Sok füvet vágtak le, és nem takarították fel, szóval sok volt a halott fű, így nem volt könnyű. Nehéz ezen a pályán játszani.”

A selejtezőből induló De Brito pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el: 11. GS-szereplése alkalmával először győzött le Top 5-ös játékost, és pályafutása során másodszor éli meg egy GS-tornán a harmadik kört, korábban a 2009-es Roland Garroson jutott idáig.

www.nemzetisport.hu

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (16 100 000 font, fű)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ:
Puig (Puerto Ricó-i)–Soler-Espinosa (spanyol) 6:2, 5:7, 6:4
Birnerová (cseh)–Curenko (ukrán) 6:3, 6:4
Cetkovská (cseh)–Wozniacki (dán, 9.) 6:2, 6:2
Knapp (olasz)–Safárová (cseh, 27.) 4:6, 6:4, 6:4
Larcher de Brito (portugál)–Sarapova (orosz, 3.) 6:3, 6:4
Kvitová (cseh, 8.)–Svedova (kazah) Svedova feladta
Makarova (orosz, 25.)–Muguruza (spanyol) 6:2, 6:7, 6:4
Suárez-Navarro (spanyol, 19.)–Lucic (horvát) 1:6, 6:3, 6:3
Bouchard (kanadai)–Ivanovics (szerb, 12.) 6:3, 6:3
Cornet (francia, 29.)–Hszie Szu-vej (tajvani) 6:3, 6:2
Pennetta (olasz)–Azarenka (fehérorosz, 2.) Azarenka feladta
Stephens (amerikai, 17.)–Petkovic (német) 7:6, 2:6, 8:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top