Connect with us

Vizsgálják a füvet Wimbledonban

Egyéb hír

Vizsgálják a füvet Wimbledonban


Heten is sérülés miatt adták fel a küzdelmet szerdán az angol nyílt teniszbajnokságon. Sokan panaszkodtak a talajra, s néhány játékos pedig egyenesen azt gondolja, hogy a fű nem olyan amilyet megszoktak a wimbledoni szentélyben.

Az idei Wimbledoni Teniszbajnokság mindenképp különös, hiszen már az első nap kiesett a pár héttel ezelőtti Roland Garros győztese, Rafael Nadal. Erre – mármint Párizs bajnokának első körös búcsújára – legutóbb 1997-ben volt példa.

A viszonylagos nyugalommal telt kedd után aztán jött a szerdai kör, amely után az újságíróknak szinte kötelességük volt ellőni a „csillaghullás” kifejezést: kiesett a nőknél Marija Sarapova, Caroline Wozniacki, Ana Ivanovic, Jelena Jankovic, a férfiaknál Roger Federer, és heten (!) is sérülés miatt adták fel a küzdelmet.

Nem tudta vállalni a játékot Viktorija Azarenka, a kazah Shvedova, a férfiaknál a horváth Cilic (térdsérülés) és a Nadalt búcsúztató Steve Darcis, valamint játék közben sérült le Jo-Wilfried Tsonga, John Isner, Marek Stepanek.

Ez azt jelenti, hogy három nappal a kezdés után a nőknél 5, a férfiaknál 4 teniszező nincs már versenyben az első tíz kiemelt közül.

Azarenka még az első körben csúszott el Maria Joao Koehler ellen, hatalmas fájdalmai voltak, de mégis simán megnyerte a meccset. Viszont jobb térde megérezte a találkozót, így a Flavia Pennettaelleni második körös meccset 7 perccel a  kezdés előtt feladta.

Tsonga a harmadik szett végén szintén térdsérülése miatt adta fel a meccset a lett Gulbis ellen, John Isner két szettet bírt a francia Mannarino ellen.

A Grand Slam-tornák történetében még egyszer sem fordult elő, hogy egy napon heten is sérülés miatt lépjenek vissza vagy adják fel a meccset. Hogy mi lehet ennek az oka? Sokak szerint a fű.

Kétségtelen, hogy Neil Stubly személyében új, gyepért felelős igazgatója van az All England Clubnak (igaz, ő is már ott dolgozik 15 éve), és a füvet is kicserélték. A másik „felelős” többek szerint az időjárás lehet, a 60 százalékos páratartalmával.

Mindenesetre a szervezők közleményt adtak ki.

„Néhányan azt az észrevételt tették, hogy a fű minősége lehet az oka a sérüléseknek. Nincs okunk azt gondolni, hogy ez a helyzet. Sok játékos gratulált nekünk a pálya minőségéért.

Mint minden évben, most is ugyanolyan aprólékosan lefektetett szabvány szerint jártunk el, mint az előző években, és köztudott, hogy a fű felülete más a tornák elején, mint később. A pálya ugyanannyira száraz, mint az elmúlt években.”

A játékosok nyilatkozatai:

„Borzasztóan csalódott vagyok, ez egy nagy kudarc. Túl kell valahogy lépnem rajta. Megvoltak a lehetőségeim, de nem tudtam belépni az ajtón” – Roger Federer, aki 122 meccset nyert füvön, 18-at veszített el korábban, míg legyőzője, az ukrán Sztakhovszkijnak 13-12 ez az arány.

„Egy legendával játszottam. Lehetséges, hogy megvertem?” – örömködött az ukrán.

„Nagyon fekete nap” – mondta Marin Cilic.

„Bizarr volt a mai nap, nem tudom, mi lesz a folytatásban és hogyan tovább” – ezek Sloane Stephens szavai, pedig ő nyert, 8-6-ra hozva a harmadik szettet.

„Nem tudom, hogy a fű vagy az időjárás az oka, de szeretném, ha kivizsgálnák, mi történik a napokban Wimbledonban” – így Viktorija Azarenka.

„Háromszor is letapadt a térdem, és számos meccset játszottam már korábban itt, ez sosem fordult elő velem. Úgy látom, a többiek is többször estek el a három nap alatt, mint általában” – mondta Marija Sarapova, akinek ráadásul a bal csípője is fáj.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top