Connect with us

Gigászi csata után Djokovics a döntős

ATP

Gigászi csata után Djokovics a döntős


Novak Djokovics hatalmas csatában nyert Juan Martín del Potro ellen a wimbledoni teniszbajnokság elődöntőjében, így ő jutott be elsőként a férfi egyes döntőjébe.

Nincs már versenyben (sőt, az első körben kiesett) Rafael Nadal, nincs már ott a pályán Roger Federer, ott van viszont az elődöntőben Andy Murray és Novak Djokovic.

Elkerülték egymást a négy között, Djokovicnak pénteken Juan Martin del Potro jutott ellenfélül, Murray majd Jerzy Janowiczcal találkozik.

Az argentin a 8. helyen lett kiemelve, sorrendben Ramost, Levine-t, Zemlját, Seppit és Ferrert búcsúztatta. Sikerült már korábban is nagy meccset játszania Novak Djokoviccsal, most is ez történt.

Az első szettet 7-5-re nyerte a világelső, de a másodikban már a dél-amerikai volt jobb, 6-4 arányban. Öldöklő csata a harmadik szettben, de 7-2-es rövidítéssel 7-6-tal a szerb húzta be a játszmát. Nem adta fel del Potro, 7-6-ra nyerte a negyedik szettet (8-6 a rövidítésben!), így következhetett az ötödik is.

A mindent eldöntő szettben 4-3-nál Djokovic elvette del Potro adogatását, így a meccs megnyeréséért adogathatott. Az utolsó pont is kiélezett volt, de végül csak behúzta a szerb, készülhet a döntőre.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (16 100 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Del Potro (argentin, 8.) 7:5, 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:3

Kommentek

Több innen: ATP

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top