Connect with us

Lisicki az elődöntőben

Egyéni

Lisicki az elődöntőben


A német Sabine Lisicki jutott be elsőként a wimbledoni tenisztorna női egyesének elődöntőjébe, miután két játszmában 6:3, 6:3-ra legyőzte az észt Kaia Kanepit.

A 2011-ben Wimbledonban elődöntőig jutó, ott Marija Sarapovától kikapó Lisicki egyből brékkel kezdett Kanepi ellen, s az első szettben meg is tartotta előnyét. Bár 3:2-es vezetésénél az észt közel került ahhoz, hogy visszabrékeljen, s 4:3-nál is 15:30-ról kellett megfordítania a játékot. Utána viszont megint brékelt, és első szerváinak 71 százalékos értékesítésével behúzta a játszmát.

A második szettet jobban kezdte Kanepi, hozta a szerváját, sőt 1:1 után brékelnie is sikerült. Ám 2:1-nél kettős hibával bukta el saját adogatását, amitől elbizonytalanodott, és Lisicki 5:2-re elhúzott. 5:3-nál Lisicki a meccsért adogatott, nem hozta simán az utolsó játékot, de harmadik mérkőzéslabdáját kihasználva kiharcolta a továbbjutást.

„Abból, amit Serena Williams és Kanepi ellen láttam, kijelenthetem, Lisicki a torna legfőbb esélyese” – mondta a meccs után Martina Navratilova a BBC szakkommentátoraként.

Az ezzel a mérkőzéssel egy időben elkezdett Agnieszka Radwanska–Li Na találkozón az első szettet fejezték be (7:6-ra nyerte a lengyel), amikor eleredt az eső, és megszakították a játékot.

forrás: www.nemzetisport.hu

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (16 100 000 font, fű)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Lisicki (német, 23.)–Kanepi (észt) 6:3, 6:3

Kommentek

Több innen: Egyéni

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top