Connect with us

Murray Wimbledon trónján!

ATP

Murray Wimbledon trónján!


Andy Murray győzelmével fejeződött be az idei wimbledoni teniszbajnokság férfi egyese, miután a vártnál simábban, három szettben legyőzte a világelső Novak Djokovicsot.

77 év óta nem volt angol bajnoka a wimbledoni teniszbajnokságnak. Tavaly Federer verte ki a skótot, azt a meccset is végignéztem, idén viszont akkora volt már a közönségből érkező biztatás, hogy meg kellett csinálnia.

A nyitószettben a borításhoz képest hosszú és izgalmas labdameneteket láthatott a centerpálya közönsége. Djokovic egyszer, Murray viszont kétszer vette el ellenfele adogatását, így lett egy óra alatt utóbbié az első játszma. A 69 perces másodikban a szerb 4:1-re elhúzott, ám a minden labdát elérő riválisa visszakapaszkodott, és 7:5-re hozta a felvonást.

A harmadikban a 2011-es bajnok Djokovic 4:2-re ismét vezetett, ám az épp Londonban olimpiai bajnok riválisa óriási küzdelemben fordított, és megszerezte a győzelmet. Murray végül 3 óra 8 perc alatt 6:4, 7:5, 6:4-re győzte le a világelsőt.

A 26 éves skótnak ez volt pályafutása második Grand Slam-diadala, és 77 év után – Fred Perry 1936-os sikere óta – ő az első brit, aki nyert az All England Tennis Club gyepén.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (16 100 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ:
Murray (brit, 2.)–Djokovics (szerb, 1.) 6:4, 7:5, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

1 Hozzászólás

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top